Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 2 » Спрощено методику обчислення термінів перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства
21:14
Спрощено методику обчислення термінів перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства

Згідно із зміною п. 2  Порядку продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України, внесеної постановою КМУ від 31.03.2012 №163, змінено спосіб відліку термінів тимчасового перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства. 
Так, термін перебування іноземців, які є громадянами держав з візовим порядком в’їзду, а також осіб без громадянства, обмежений строком дії візи. Тобто, вказані особи можуть перебувати в Україні не довше, ніж до останнього дня терміну дії візи.
Громадяни держав з безвізовим порядком в’їзду можуть перебувати в Україні до 90 днів у будь-який 180-денний період.
Тож, для розрахунку дозволеного терміну перебування необхідно від дня в’їзду чи дня контролю (будь-якого дня, в який необхідно встановити дозволений іноземцю термін перебування  в Україні)  відрахувати 180 днів назад. Таким чином, іноземець не порушуватиме правил, якщо в межах цього 180-денного періоду він перебував в Україні не більше 90 днів.

Прес-служба УДМС в Чернівецькій області

Переглядів: 412 | Рейтинг: 0.0/0