Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 26 » ТАЛАНТ ЦВІТЕ ЛЮБОВ’Ю ДО ЛЮДЕЙ
11:40
ТАЛАНТ ЦВІТЕ ЛЮБОВ’Ю ДО ЛЮДЕЙ

Великий талант людини — талант душі! Ніщо так не возвеличує і не дає право відчути себе особистістю, в найвищому розумінні цього слова, як праця, в яку віриш і яку любиш. Кожен великий фахівець народжується з почуттям глибокої поваги до людини, з серцем, яке переповнене любов’ю до життя.
 Саме таким фахівцем у біб­ліо­течній царині району є Ганна Онуфріївна Стецька — завідуюча бібліотекою-філіалом с.Товтри, яка цієї прекрасної осінньої пори святкуватиме свій ювілей.
… Які слова знайти, щоб змалювати її образ? Якими словами сказати про благородство її душі, красу праці, знання слова мудрості?
Ганна Онуфріївна — скромний, працьовитий бібліотечний фахівець, взірець для всіх колег району, яка, закінчивши Київський державний інститут культури з відзнакою, розпочала свою трудову діяльність в Чернівецькій обласній науковій бібліотеці ім. М.Івасюка. Згодом була переведена в Заставнівську ЦБС — і уже майже 30 років обіймає посаду завідуючої бібліотекою-філіалом с. Товтри.
Творчі пошуки, сумлінна і натхненна робота, яка освятила, звеличила, осяяла душу щирою любов’ю читачів-користувачів, повагою сільських жителів, колег, відчутні і помітні у повсякденній роботі сільської книгозбірні, яку в селі називають — «Світлицею, храмом духовного спілкування». І недаремно, адже бібліотека с. Товтри є однією з кращих у районі.
Стараннями господині філіалу при бібліотеці діє любительський клуб за інтересами «Золота троянда», який об’єднує учнів старших класів, молодь, на засіданнях якого велика увага приділяється красі рідного краю. На І обласному форумі бібліотечних працівників Чернівецької області 2012 року Г.Стецька здобула перемогу в номінації «Збереження культурної спадщини», презентувавши слайд-шоу з історії с. Товтри.
Вагомий внесок у літературну спадщину рідного краю вносить видання — «Товтри. Історія і сучасність — 460-річчя села присвячується», що вийшла у 2011 році, видавництво «Золоті Литаври» м. Чернівці, автори Г.Слободян, Д.Бугайчук.  Допомогу у створенні цієї книги надала і Ганна Онуфріївна, зокрема розділ — «Народні ремесла. Товтрівські умільці», зібрані і підготовлені нашою ювіляркою.
А які цікаві зустрічі-вечори проходять із Георгієм Ходоровським, Дмитром Бугайчуком та Софією Тілабовою і іншими творчими людьми, сільськими майстрами. До речі, у 2014 році Ганна Онуфріївна презентувала роботи сільських вишивальниць у «Заставнівській світлиці» центральної районної бібліотеки, за що отримала безліч схвальних відгуків та побажань.
Є і інші здобутки, досягнення, надбання. Професійні якості нашої ювілярки гармонійно поєднуються з найкращими людськими рисами, такими, як справедливість, доброта, чуйність, скромність, щирість, вимогливість — і це найголовніше обдаровання цієї жінки.
Та передусім — ця творча людина хороша дружина, турботлива матуся та найкраща у світі бабуся. Разом із чоловіком Григорієм Григоровичем виростили й виховали гарних дітей — донечку Ольгу та сина Ярослава, благословили дітей своїх на сімейне життя, а нині втішаються й онучатами.
Пані Ганна народилася в щедрі осінні дні, напоєні ароматом пахучих чорнобривців, айстр та жоржин, пройняті доброзичливим усміхом — напередодні Всеукраїнського дня бібліотек.
Старанна, сумлінна, благородна натура Ганни Онуфріївни нагадує золотобарвне розмаїття щедрої осені, такої яскравої і неповторної.
Летять нині до Ганни Стецької вітання із золотим ювілеєм. Віншують ювілярку друзі, рідні, колеги. Долучаємось до привітань і ми. Шлемо найщиріші побажання щастя, здоров’я, творчої наснаги, кохання, світлих перемог, гараздів, благополуччя, родинного затишку, незгасного оптимізму, безлічі можливостей залишатися вічно привабливою від спілкування з Вами, пані Ганно! Нехай Всевишній дарує Вам многії і благії літа!

Від імені колективу працівників ЦБС — Л.СТАСЮК

Переглядів: 845 | Рейтинг: 0.0/0