Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 30 » У «ВАЛЯВСЬКОМУ» ГАЗДУЮТЬ І СЕЛАМ ДОПОМАГАЮТЬ
18:22
У «ВАЛЯВСЬКОМУ» ГАЗДУЮТЬ І СЕЛАМ ДОПОМАГАЮТЬ

Про ТОВ «Валявське» жителі нашого району знають небагато. Річ у тому, що це невелике господарство, де в оренді землі, окрім сіл Валяво та м. Кіцмань, лише двох сіл Заставнівщини — Малого Кучурова та Васловівців. Агроформування створене у 1997 році. Тоді на їхньому рахунку було 1200 гектарів землі, зараз тут обробляють 2200-гектарні поля. 

Так, господарство невеликих розмірів, але зажило гарної слави не лише у агровиробників, але й у мешканців сіл. Як розповідають орендарі — подружжя Яна та Андрій Дуп’яки — їхня мета — не тільки вирощування високих урожаїв сільгоспкультур, але й допомога селам. Нині на ланах «Валявського» звичайний ритм весняно-літніх робіт. Посіви ранніх зернових, кукурудзи, сої, ріпаку у гарному стані. Але економічна ситуація в країні, звичайно, позначилася й на агрогалузі. Зменшилися ринки збуту, оскільки немає стабільних цін, собівартість сільгосппродукції росте космічними темпами, проте Андрій, як справжній господар, не скаржиться, розуміючи ситуацію, каже, що це явище тимчасове і сподівається на краще. Тим паче, люди його розуміють. Торік 100 власників земельних паїв вийшли з господарства, а цьогоріч знову повернулися.  Розрахунок за оренду тут ведуть вчасно і дотримуючись чинного законодавства. Непогано заробляють працівники товариства — від 1500 до 8000 тисяч гривень у сезон. 

Окрім цього, орендарі ніколи не відмовляють у допомозі тим, хто цього потребує. Наприклад, виділяють кошти на соціальні потреби с.Малий Кучурів — для школи, сільради, футбольної команди, дошкільної групи, на ремонт пам’ятника тощо. А ще ніколи не були байдужими до подій на Сході України, сприяли фінансово та відправили нову «Ниву» у зону АТО. 
Сільчани щиро вдячні за допомогу та взаєморозуміння.  

С.МАСЛОВСЬКА

Переглядів: 497 | Рейтинг: 0.0/0