Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 24 » УРЯД. РЕФОРМИ В ДІЇ
12:45
УРЯД. РЕФОРМИ В ДІЇ

Рада асоціації між Україною та ЄС схвалила оновлений Порядок денний асоціації, який є основним політичним інструментом реалізації та моніторингу Угоди. В оновленому Порядку денному асоціації визначені короткострокові дії в рамках реалізації 10 пріоритетних реформ: конституційна, виборчого законодавства, судова, боротьба з корупцією, державна адміністрація, реформи в енергетиці, дерегуляція, державні закупівлі, оподаткування і зовнішній аудит. 
Очікується масова  заміна кадрів у найвищих ешелонах виконавчої влади. Передусім, це — Кабмін, Антимонопольний комітет, Нацбанк, керівники Держмонополій, Нацкомісій, регулюючих та контролюючих органів тощо.
 Від початку березня відбулися помітні зрушення в питаннях реформування. 
Проект «Київська  поліція» — на  фінальній стадії.  16-го березня Арсеній Яценюк доручив прискорити внесення до Парламенту законопроектів про національну поліцію та щодо реформування МРЕВ. Скоро реформи органів  внутрішніх справ розпочнуться у всіх регіонах України.  
ГПУ серйозно взялась за самореформування.  Буде скорочено понад 300 районних прокуратур. Створять нові, очільники яких обиратимуться на відкритому конкурсі. З 25-го квітня вступає в дію новий закон. Повна реорганізація закінчиться до 20 липня. 
У першому півріччі повністю замінять склад Антимонопольного комітету, згідно до вимоги МВФ. Восени будуть зміни в антимонопольному законодавстві. Мінекономіки скоротять на 50%. 
НБУ закінчує чистку банківської системи. Парламент ухвалив закон про відповідальність власників банків. 
Зроблено потужний крок переходу до електронного Уряду: на сайті Президента будуть розміщені петиції. Листи до органів влади громадяни зможуть писати в електронному вигляді, з обов‘язковою відповіддю, реформується е-підпис. Всі проекти перебувають на завершальному етапі. 
Мін‘юст прийняв вольове рішення ліквідувати «побутову корупцію» в сфері реєстрацій. Реєстрацію нерухомості та бізнесу буде повністю передано нотаріусам, банкам і приватним компаніям. 
Двісті суддів підуть під кримінал. Починається перезавантаження всієї системи. Троє печерських суддів, з яких зняли недоторканість — сигнал про серйозність намірів.

За матеріалами мережі Інтернет 

Переглядів: 488 | Рейтинг: 0.0/0