Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 4 » УРОК, ВІД ЯКОГО ОТРИМУЄШ ЗАДОВОЛЕННЯ
18:16
УРОК, ВІД ЯКОГО ОТРИМУЄШ ЗАДОВОЛЕННЯ

Нині територію Заставнівського району охопив мутант вірусу Грипу. Перші симптоми — загальне занедуження, підвищення температури тіла та затяжний сухий кашель. У деяких людей ці симптоми можуть спричинити загальне зневоднення через блювоту. Головний недолік цього вірусу, насамперед те, що він дуже швидко мутує і вчені не встигають його проаналізувати і винайти вакцину для вироблення антитіл. Тому, протягом епідемії важкий грип ми можемо перенести декілька разів. Вірус залишає негативні наслідки: дає ускладнення на сечовидільну (здебільшого на нирки), опорно-рухову, слухову, зорову та інші системи. Цей вірус нам приніс не лише хвороби, а й багато запитань: Що ж таке вірус? Як він виник? Які є види вірусів? Яке вони посідають місце у нашому житті?
Вичерпні відповіді на всі ці запитання учні 10 класу отримали на відкритому уроці з біології, що відбувся на базі Погорілівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Через цікаві презентації, факти і припущення відомих дослідників, а також захоплюючі розповіді вчителя-методиста Ольги Дмитрівни Дудлей ми, школярі, збагатили свою уяву про поняття «Віруси». Упродовж уроку дізналися, що їх є безліч і навіть деякі із них завжди присутні в нашому організмі, але вони не розвиваються, бо їх пригнічує наш імунітет.
Основний метод, за яким працювали учні, — «Навчаючись навчаю». У ці слова закладалося те, що між учнем і вчителем не було рангу, вони — рівноправні партнери. Кожен готував цікаву інформацію за цією темою, тому і вчитель, і учні мали змогу дізнатися багато нового один від одного. На початку уроку десятикласників поділили на три групи, кожна з яких мала плакат для складання умовної схеми з вивчення теми. Узагальнили вивчене — тестовими завданнями.
Від уроку біології отримали справжню насолоду, за що надзвичайно вдячні своєму вчителю, Ользі Дмитрівні.

Даміана ЗАЙЦЕВА,
учениця 10 класу Погорілівської ЗОШ

Переглядів: 430 | Рейтинг: 0.0/0