Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 19 » ВІДПРАВКА У ЗОНУ АТО — ЦЕ НАША СПІЛЬНА СПРАВА
18:32
ВІДПРАВКА У ЗОНУ АТО — ЦЕ НАША СПІЛЬНА СПРАВА

М.ВОЛОДИМИРІВСЬКА

Вчора на Луганщину, у зону проведення антитерористичної операції 20 раз вирушили волонтери Заставнівської громадсько-волонтерської організації «Щедро». У «спринтері» — провізія довгострокового зберігання: консервація домашнього приготування (а це салати, овочеві асорті, варення, мед, смалець, м’ясні закрутки, сало тощо), овочі: картопля, буряк, морква, цибуля, часник; фрукти: сливи, яблука; круп’яно-макаронні вироби; цукор, чай… Та, врешті, хіба все перерахуєш. Зібрати необхідну провізію для воїнів, які захищають цілісність України, допомагали колективи Василівського НВК (директор Микола Ящук), Горошовецького НВК (директор Ілля Фуштей), Васловівського НВК (волонтер, учитель фізичного виховання Сергій Каланча). Громада с.М.Кучурів зібрала не тільки консервацію, але господині для наших бійців спекли 4 печі хліба, а це 100 хлібин, а окрім того булочки та пиріжки. Турбувалися про якість та смак випічки Світлана Винничук, сім‘я Марії Рідкевич, Ольга Лизун, Марія Дубчак, Ганна Дроздюк, Мар‘яна Гуменюк. Борщову заправу закривали Ірина Семенко, Наталя Ковтюк, Надія Гущина. Від оселі до оселі їздив Малокучурівський сільський голова Валентин Кушнірик і збирав продукти для бійців АТО.

Горошовецькому НВК під час шкільної урочистої лінійки волонтери Анатолій Дронь (керівник «Щедро») та Ярослав Филип’юк («кіборг») розповіли про те, як і куди вони везуть провізію, які труднощі їм доводиться долати в дорозі. Діти із захопленням слухали їх розповіді, а ще на жовто-блакитному стягові, який поїде на 29 блок-пост, зробили надписи зі щирими побажаннями відважним військовим.
У рамках акції «Відповідальність починається з мене» учні і педагогічний колектив Василівського навчально-виховного комплексу підтримали цю ініціативу і з перших днів навчання включились у її проведення.

Ні один клас не лишився осторонь цієї благородної справи. Учні писали листи нашим бійцям, малювали привітання-малюнки, посилали свої обереги, щоб відважних захисників нашої Батьківщини в жорстоких боях обминала ворожа куля.
Діти в посланнях-молитвах просили Бога, щоб наші хлопці з перемогою якнайшвидше живими повертались до батьківського дому, до своїх родин, де так чекають найдорожчі люди.

Починаючи з 1-го і по 11-ий класи, школярі приносили картоплю, консервовані продукти, макаронні вироби, різні крупи, щоб через волонтерів ГВО «Щедро» відправити ці подарунки бійцям АТО. А також на зібрані кошти закупили для наших героїв теплі шкарпетки.
Не тільки учні, але й їхні батьки переймалися цією доброю справою, бо знають, що все це робиться в ім’я добра і шанобливого ставлення до тих, кого ми називаємо кіборгами, що в перекладі означає — нескорені. А наші бійці справді нескорені!

Учні Василівського НВК і надалі будуть брати активну участь в акції «Відповідальність починається з мене», бо справа, яка робиться спільно від щирого серця, повинна увінчатися успіхом. Наші справні бійці — справжні захисники рідної землі і вони є прикладами свого героїзму, уже давно це довели всьому світові.
Бійці АТО неодмінно переможуть російського агресора. Україна була, є і буде єдиною! Ми в це свято віримо.

Волонтери та бійці АТО щиро вдячні усім, хто не залишився байдучим і долучився до спільної, благодійної справи — підтримав наших захисників, що нині на Сході України.
Низький уклін та щира вдячність студентам фінансово-економічного коледжу БДФЕУ, які вкотре приєдналися до волонтерського руху Заставнівщини, приватному підприємцю Олександру Луцяку, начальнику Кіцманської ОДПІ Івану Репіховському, Івану Кіцану, Михайлові Борсуку, Надії Зубик — за продукти та гроші, а пану Літовському — за сливи та яблука, Михайлові Бойчуку — за воду, Мирославу Бойчуку — за туалетний папір.

Наші земляки Йосип Мудрий, Микола Бойко, Василь Радиш, Василь Берладин дали 155 кг риби, з якої були закриті рибні консерви. Клопоти з якісного приготування та всю відповідальність взяли на себе Петро Крейзіль, Микола Сіменович, Варвара Филип’юк, Марія Сопівник, Марія Бузинська, Юрій Кривохижа та техперсонал Чуньківського НВК.

Величезне спасибі Василю Лопатнюку, керівнику приватного підприємства «Соняшник» (с.Баламутівка) — за консервовані овочі та соки, мешканцю с.Баламутівка Валерію Дроню — за яблука.
Разом — ми сила! Разом ми ворога здолаємо!
Слава Україні! Героям слава!

Валентин Кушнірик — Малокучурівський сільський голова щиро вдячний усім односельчанам за зібрані продукти, гроші, хліб та пиріжки домашньої випічки для військово­служ­бовців, що беруть участь в АТО.
Низький, доземний вам уклін!

Фото Я.Волощука та О.Остаповича

Переглядів: 1084 | Рейтинг: 0.0/0