Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 7 » ВЛАДА
21:32
ВЛАДА

СТАН ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ НАСЕЛЕННЮ — НА ПОСТІЙНОМУ КОНТРОЛІ

Стан призначення житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг обговорено на сьогоднішній апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук. За словами директора Департаменту соціального захисту населення обл­держадміністрації Олени Вериги, на сьогодні буковинці подали 52 тис. 514 заяв (понад 50%) на призначення субсидій. Наразі їх призначено 41 тис. 991 домогосподарству. Також на нараді проінформовано, що впродовж попереднього тижня для аналізу ситуації в області працював експерт Кабінету Міністрів України. Фахівцями Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації за методичної допомоги експерта розроблено план заходів з покращення роботи щодо стану призначення субсидій. Як повідомила Олена Верига, нині Сокирянська, Кельменецька та Кіцманська районні державні адміністрації посилили роботу із призначення субсидій. Для пришвидшення відповідної роботи з 1 вересня будуть залучені  особи, які перебувають на обліку у центрах зайнятості та залучаються до громадських робіт. «Питання призначення житлових субсидій є надзвичайно важливим, тому необхідно тримати його на постійному контролі, адже від цього залежить, наскільки швидко люди зможуть отримати допомогу від держави на оплату житлово-комунальних послуг», — підкреслив Олександр Фищук за підсумками наради.

ОЛЕКСАНДР ФИЩУК: ПІДГОТОВКА ОБ’ЄКТІВ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГО ГОСПОДАРСТВА ДО РОБОТИ В ОСІННЬО-ЗИМОВИЙ ПЕРІОД 2015-2016 РОКІВ МАЄ БУТИ ПОСИЛЕНОЮ

На апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, розглянуто питання щодо підготовки об’єктів житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016. Як поінформував начальник управління житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації Володимир Читайло, на сьогодні в області заходи з підготовки до зими виконані на 70-80%. Підготовлено 495 котелень із запланованих 698 (79%), здійснено капітальний ремонт 39 котелень, замінено 44 котли. Також  відремонтовано 3 котли на комунальних котельнях (75%), підготовлено 190,46 км теплових мереж. За словами Володимира Читайла, на зазначені заходи витрачено 13753,22 тис. грн. «По об’єктах водопровідно-каналізаційного господарства відремонтовано та замінено 16,77 км водопровідних мереж (72,1%)та 5,4 км каналізаційних мереж (74%), — зазначив посадовець. — Підготовлено 13 з 16 комунальних водопровідних насосних станцій (81,3%), 6 каналізаційних очисних споруд (86%), 4 водозабори з поверхневих джерел (80%), на що було витрачено 4901,8 тис. грн.». Щодо об’єктів дорожнього господарства, житлового фонду та соціальної сфери, повідомлено, що наразі капітально відремонтовано 27,335 тис.м2 міських вулиць та доріг; здійснено комплексну підготовку 967 житлових будинків, у тому числі 864 комунальної власності, 98 ОСББ, ЖБК, 3 відомчого житлового фонду. Із 1131 об’єктів соціальної сфери краю до зими підготовлено 910 (80,5%), в тому числі 386 загальноосвітніх та інших навчальних закладів, 179 дитячих садків та 345 лікарень. «Наразі нам необхідно докласти максимум зусиль та сконцентрувати увагу профільних служб і відомств на належній підготовці нашого регіону до зими», — наголосив Олександр Фищук. Голова обласної державної адміністрації доручив  управлінню житлово-комунального господарства облдержадміністрації активізувати роботу в цьому напрямку, зокрема, залучивши до неї відповідальних фахівців для напрацювання пропозицій з покращення роботи галузі.

ПРОДОВЖУЮТЬСЯ РОБОТИ В РАМКАХ РЕАЛІЗАЦІЇ БЮДЖЕТНОЇ ПРОГРАМИ «РОЗВИТОК ДОРОЖНЬОГО ГОСПОДАРСТВА ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНСЬКОЇ ЧАСТИНИ  КАРПАТСЬКОГО ЄВРОРЕГІОНУ»

Як інформують в Службі автомобільних доріг у Чернівецькій області, в рамках реалізації бюджетної програми «Розвиток дорожнього господарства областей української частини Карпатського єврорегіону» розпочато роботи  з  поточного середнього ремонту дорожнього покриття автомобільної дороги Н-10 Стрий-Івано-Франківськ-Чернівці-Мамалига від межі області до с. Оршівці на ділянці протяжністю 2,2 км. Роботи виконуються ТОВ «САТ Україна» за новітніми технологіями «ремікс» та «мультимак» та ТОВ «Компанія Євродор» за технологією влаштування тонкошарового покриття. Загальна вартість робіт складатиме орієнтовно 37,5 млн. грн. За сприятливих погодних умов роботу планується завершити у вересні поточного року. Як зазначають фахівці Служби автомобільних доріг у Чернівецькій області, технологія «ремікс» досить економічна, адже знижує вартість ремонту 1 км дороги до 50%, що в нинішніх умовах обмеженого фінансування дорожніх робіт є актуальним. У свою чергу технологія «мультимак» дає можливість прискорити темпи виконання робіт приблизно на 30% та здійснювати роботи за несприятливих погодних умов.

 

Переглядів: 403 | Рейтинг: 0.0/0