Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 12 » ВЛАДА
12:18
ВЛАДА

ОЛЕКСАНДР ФИЩУК: ЗАВДАННЯ ВЛАДИ - ПОКРАЩИТИ ІНФРАСТРУКТУРУ КРАЮ

Під час нещодавньої прес-конференції голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука йшлося про туристичну привабливість області та розвиток інфраструктури.
Буковина багата природніми ресурсами, історико-культурною спадщиною, народними традиціями та архітектурою, – зазначив Олександр Фищук. «Перед владою стоїть завдання розвинути інфраструктуру, забезпечити зручне транспортне сполучення для туристів як з інших регіонів України, так і іноземних гостей», – наголосив очільник краю.
За дорученням голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука профільні управління наразі працюють над розробкою комплексу заходів щодо розвитку туристичної галузі, яка є однією з основних та перспективних для Чернівецької області.

ГОЛОВА ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ: ПИТАННЯМ ОЗДОРОВЛЕННЯ БУКОВИНСЬКИХ ДІТЕЙ МАЄ ПРИДІЛЯТИСЬ ПОСТІЙНА УВАГА

Питання оздоровлення буковинських дітей порушено під час апаратної наради, яку провів 7 вересня голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.
За словами керівника обласної виконавчої влади, організувати оздоровлення дітей з рівнинних районів можна на базі шкіл, які розміщені на гірських територіях Путильського та Вижницького районів. «Також для оздоровлення дітей необхідно вивчити можливості створення таборів відпочинку на території Хотинського та Кельменецького районів на березі річки Дністер», – зазначив голова облдержадміністрації.
За підсумками наради Департаментам освіти і науки, екології та туризму, управлінню молоді та спорту облдержадміністрації вказано вивчити відповідні можливості та врахувати їх при створенні нової програми з подальшим її винесенням на розгляд сесії обласної ради. 

ОЛЕКСАНДР ФИЩУК ЗУСТРІВСЯ ІЗ ЗАСТУПНИКОМ МІНІСТРА ОБОРОНИ УКРАЇНИ ПЕТРОМ МЕХЕДОМ

5 вересня голова обласної державній адміністрації Олександр Фищук зустрівся із заступником Міністра оборони України – керівником апарату Петром Мехедом та представниками робочої групи Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних сил України. 
Обговорювалися питання військово-патріотичного виховання населення, стану  психологічної реабілітації та соціальної адаптації військовослужбовців – учасників антитерористичної операції, членів їх сімей, надання соціальних гарантій учасникам антитерористичної операції та членам їх сімей.
У робочій зустрічі також брали участь керівники профільних структур обласної державної адміністрації (Департаментів охорони здоров’я, освіти та науки, соціального захисту населення та управління суспільних комунікацій), які поінформували заступника Міністра оборони України про стан справ у Чернівецькій області, надали свої рекомендації та побажання щодо вдосконалення системи соціального, медичного забезпечення воїнів АТО та їх сімей на державному рівні, а також щодо системи військово-патріотичного виховання населення країни.
Як зазначив Олександр Фищук, в області відпрацьовано питання надання земельних ділянок учасникам АТО і кожен, хто звернеться з такою заявою, – обов’язково отримає позитивну відповідь. Особливу увагу приділено тим воїнам, які проживають у сільській місцевості і бажають отримати ділянку ближче до обласного центру. Не менш важливим є надання житла учасникам антитерористичної операції. «Ми розуміємо, що збільшується кількість бажаючих отримати житло в обласному центрі і це враховується, – зазначив Олександр Фищук, – наші воїни мають на це право. Ми зробимо все, щоб задовільнити їхні потреби».
Щодо розподілу земельних ділянок, то влада надаватиме право громадським організаціям учасників АТО брати безпосередню участь у цьому процесі, щоб уникнути упередженості та дотриматися справедливості.

РУСЛАН СЕНЧУК ВЗЯВ УЧАСТЬ У РУМУНСЬКОМУ СВЯТІ «ЛІМБА НОАСТРЕ ЧЯ РОМИНЕ»

Днями за сприяння обласного Товариства румунської культури імені Міхая Емінеску в Палаці «Академічний» Буковинського державного медичного університету відбулось традиційне румунське свято «Лімба ноастре чя ромине» (наша рідна румунська мова).
Зі святом румунську громаду привітали заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації  Руслан Сенчук, державний секретар Міністерства закордонних справ Румунії Себастіан Хотка, Генеральний консул Румунії в Чернівцях Елеонора Молдован, радник голови Сучавської повітової ради Іон Абоднаріце.
Звертаючись до присутніх з вітальним словом, Руслан Сенчук наголосив, що свято має давні і добрі традиції. Він відзначив, що минулого тижня в області перебувала делегація сенаторів Румунії, які ознайомилися зі станом забезпечення національно-культурних потреб румуномовної громади області.
«Прикметно, що саме в Чернівецькій області румунська мова має можливість для вільного розвитку. Так, нею розмовляють діти, які ходять до Чернівецьких шкіл, у Чернівецькому національному університеті ім. Ю. Федьковича є кафедра румунської та класичної філології, – зазначив посадовець.
Окрім урочистостей в палаці «Академічний» відбулася також низка літературно-мистецьких заходів у Румунському народному домі. Учасники та гості свята поклали квіти до пам’ятника М. Емінеску.

Переглядів: 453 | Рейтинг: 0.0/0