Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 15 » З ЛЮБОВ’Ю — ДО БУКОВИНИ
21:40
З ЛЮБОВ’Ю — ДО БУКОВИНИ

Чернівецька область — унікальний край, у якому воєдино поєдналися цікаві історичні події, постаті, багатогранна, мінлива природа, стрімкі річки та глибинні озера. Утворена  7 серпня 1940 року (у складі тодішньої Української РСР) з включенням до неї Північної Буковини і Хотинського повіту Бессарабії. Ця дата залишилася вікопомною і доленосною в літописі нашого славного краю. З того часу минуло 75 років. З цієї нагоди  представники організацій, установ, громадськості Заставнівщини зібралися біля пам’ятника Т.Шевченка, щоб взяти активну участь у святковому мітингу. Гімн України сповістив про його початок.
Квіти покладають до па­м’ятника Т.Шевченку і пам’ят­ного знака «Героям Небесної Сотні». Ведуча  Л.Гайдей слово для привітання надала голові райдержадміністрації Ю.Кі­тара, який присутніх щиро привітав із ювілейною датою в історії Буковини. Це — квітуча і благословенна земля. Чимало славних людей подарувала вона світові: відомого поета Ю.Федьковича, письменників О.Кобилянську, Є.Ярошинську, співачку С.Ро­тару, першого космонавта Л.Каденюка та ін­ших.
Характерною особливістю області є поліетнічний склад її населення. Протягом віків, незалежно від того, під владою якого короля чи царя не перебували б наші землі, тут не відбулося жодної міжнаціональної сутички. Наш край славиться завбачливими і підприємливими газдами, славними і доброзичливими людьми.

У здобутті незалежності наші земляки також докладали надмірних зусиль. Серед Героїв Небесної Сотні — два буковинці. Чимало представників Чернівецької області нині героїчно воюють на Сході України, обороняючи нашу державу від сепаратистів і бойовиків. Юрій Васильович на завершення побажав добробуту, спокою і благополуччя кожній родині.
З рук керівника району грамоту райдержадміністрації отримала Марія Георгіївна Катана із с.Малий Кучурів, яка народилася  7 серпня 1940 року і свій День народження  відзначає із нашою квітучою Буковиною.
З вітаннями до присутніх звернувся і міський голова Я.Цуркан, який зажадав бачити Буковину багатою, квітучою і прекрасною у складі нашої неньки-України.
На майдані прозвучала «Пісня про Буковину», яку виконав її автор С.Статуєв. Гімном України завершився цей святковий захід.


Я вклоняюся краю, 
що з гір роси збирає, 
і дзвінким водограям, 
і медоносним квіткам. 
І задуманим горам,
і лісам, і дібровам,
Я вклоняюсь тобі,
буковинська земля!

Л.БАЛАНЕЦЬКА, О.ОСТАПОВИЧ (фото)

Переглядів: 409 | Рейтинг: 0.0/0