Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 12 » «ЗАЯВИ УРЯДУ ПРО ЕКОНОМІЮ РЕСУРСІВ ШЛЯХОМ ЗНИЖЕННЯ НОРМ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ — ФІЛЬКИНА ГРАМОТА»
12:05
«ЗАЯВИ УРЯДУ ПРО ЕКОНОМІЮ РЕСУРСІВ ШЛЯХОМ ЗНИЖЕННЯ НОРМ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ — ФІЛЬКИНА ГРАМОТА»

«ЗАЯВИ УРЯДУ ПРО ЕКОНОМІЮ РЕСУРСІВ ШЛЯХОМ ЗНИЖЕННЯ НОРМ ТЕМПЕРАТУРНОГО РЕЖИМУ — ФІЛЬКИНА ГРАМОТА» - Ігор ЧЕРКАШИН, експерт із енергоефективності:

«Уряд говорить про зниження санітарних норм температурного режиму, але не перевіряє, як цього дотримуються монополісти. Адже державного нагляду в цій сфері немає. Мета монополістів — продати якомога більше теплових ресурсів, і вони продовжують це успішно робити, попри будь-які обмеження. Тому навіть минулої теплої зими в багатьох багатоквартирних будинках люди відчиняли кватирки.
А тим часом потрібно було прийти до монополіста і з нього спитати, чому він гріє повітря за вікном, задаючи такий режим опалення. Інакше заяви уряду про економію енергоресурсів нічого не варті, це просто піар. Проголосили закон, і кожен пішов займатися своїми справами: монополіст — збувати споживачеві тепло, а держава — імітувати роботу зі скорочення дефіциту бюджету за рахунок зниження температурних норм.
Поки не стоятимуть прилади обліку принаймні в кожному багатоквартирному будинку, поки регулятор не буде проводити функцію нагляду за тепловим режимом, усі заяви про економію ресурсів — фількина грамота.
Прилади обліку — єдиний спосіб визначити споживання тепла в тому чи іншому будинку. На жаль, більшість квартир житлового фонду в країні не пристосована під монтування приладів обліку тепла. Тому люди повинні встановлювати будинкові лічильники споживання теплової енергії та стежити за тим, щоб вони були введені в експлуатацію».

 

Переглядів: 375 | Рейтинг: 0.0/0