Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 29 » ЗАСТАВНІВЩИНА ПРОЩАЛАСЯ З ВАСИЛЕМ МАСІКЕВИЧЕМ
13:25
ЗАСТАВНІВЩИНА ПРОЩАЛАСЯ З ВАСИЛЕМ МАСІКЕВИЧЕМ

Чергова (четверта) звістка про смерть нашого земляка в зоні проведення АТО чорним птахом прилетіла в Репужинці, у родину Масікевичів.  Василь Масікевич був мобілізований до війська у січні цього року, з червня — проходив службу на Сході України у складі 81-ї аеромобільної бригади. За життя був оптимістом, завжди морально підтримував товаришів, міг скаржитися тільки на біль у ногах. Дуже сумував за дітьми. Сиротами їх залишилося троє. Вбивається горем матуся. Її синові 17 вересня мало б виповнитися 40 років.

Попрощатися із загиблим бійцем прийшли чи не всі жителі райцентру, куди спершу для прощання привезли труну із тілом Василя.
А від першої Репужинецької хати до оселі, де мешкає родина Масікевичів, обабіч на колінах стояли і малі, і сивочолі, жінки й чоловіки… Їх схлипування чутно було в автобусі, де поряд з труною побратима були його товариші та волонтери громадсько-волонтерської організації «Щедро», які взяли на себе всі клопоти і витрати щодо транспортування «вантажу 200» з Артемівська до Репужинців, при чіткій координації  з обласним і Кіцманським міжрайонним військовими комісаріатами.
Оперативну допомогу надав заступник начальника департаменту охорони здоров’я Чернівецької облдержадміністрації Іван Тріска.

Усі інші турботи щодо поховання взяли на себе односельчани, сільський голова Іван Остафійчук, депутат обласної ради Михайло Березовський, депутат районної ради Василь Копчук, голова правління ТзОВ «Україна» Василь Козарійчук.
Прощалися із загиблим Василем Масікевичем  також депутат Верховної ради України Максим Бурбак, голова Чернівецької облдержадміністрації Олександр Фищук, його перший заступник Володимир Куліш, голова Заставнівської райдержадміністрації Юрій Кітар та перший заступник Василь Молдован.

Фото М.СЯБРОВА і Я.ВОЛОЩУКА

Переглядів: 636 | Рейтинг: 0.0/0