Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 2 » ЗАСТАВНІВСЬКА ШКОЛА НЕВПІЗНАННО ЗМІНИЛАСЯ
21:27
ЗАСТАВНІВСЬКА ШКОЛА НЕВПІЗНАННО ЗМІНИЛАСЯ

Щорічно, 22 квітня люди планети відзначають День Землі. Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи про наш спільний дім. Саме 22 квітня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.
День Землі відзначається в Україні, як день захисту природи, день акцій з метою залучення уваги громадськості до проблем нашої планети.
У День Землі в різних країнах за традицією звучить Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль для захисту миру на планеті та збереження краси нашого спільного дому. Дзвін Миру — символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства й солідарності народів. І в той же час — це заклик до дії в ім’я збереження миру й життя на Землі, збереження Людини і Культури: «Хай буде спільний мир у всьому світі!».

Щороку у Заставнівській ЗОШ  І-ІІІ ступенів організовують декаду екології , під час якої відбуваються заходи, присвячені Дню Землі. Це — «Зелена толока», операція «Довкілля», виставка екологічних плакатів та творчих проектів учнів, інші виховні заходи тощо. Цього року за ініціативи директора школи Н.Бачинської та учнівського самоврядування, за сприяння шкільної організації «Батьки і діти» придбали туї, які старшокласники висадили перед школою. Неможливо описати словами, з яким натхненням та ентузіазмом працювали учні, вкладаючи свій внесок у боротьбу за красу і чистоту навколишнього  середовища, турботу про другий дім – свою школу. А яку насолоду одержали усі від результатів своєї праці, адже територія школи невпізнанно змінилася.
День Землі покликаний об‘єд­нати людей планети в справі захисту навколишнього середовища,  нагадати про те, що планета, яка дарувала нам життя, унікальна і має потребу у захисті. Ця проблема немає територіальних кордонів та мовних бар‘єрів. Людина й суспільство повинні докорінно змінити своє ставлення  до природи та її ресурсів. У розв‘язанні цього питання важливу роль відіграють екологічні освіта та виховання всього населення, особливо молоді, якій жити і працювати у третьому тисячолітті. 
P.S. Коли верстався номер, стало відомо, що в ніч з 26 на 27 квітня над дитячою працею та красою території школи поглумилися — вкрали 4 диво-деревця. Злодій нахабно їх викопав, посіявши у дитячі душі відчай, біль та недовіру до дорослих. Таке дикунство за румунів каралося відрубуванням руки, за австріяків — штрафом у стократному розмірі, а за москалів — вирішував усе хабар. За якими законами живемо ми? Відповідь одна: всі біди у нашій державі — через безкарність!

С.МИКИТЕЙ,
заступник директора з виховної роботи Заставнівської ЗОШ

Переглядів: 657 | Рейтинг: 0.0/0