Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 8 » ЗАСТЕРІГАЄМО БУКОВИНЦІВ ВІД ШАХРАЙСТВ
12:01
ЗАСТЕРІГАЄМО БУКОВИНЦІВ ВІД ШАХРАЙСТВ

Правоохоронці неодноразово розповідали про те, як вберегти свої кошти та не стати жертвою шахраїв. Але час від часу такі випадки все ж трапляються.
На сьогодні найбільш розповсюдженими залишаються так звані телефонні шахрайства. Коли телефонують людині та повідомляють, що її родич або знайомий потрапив у біду чи ситуацію, яка потребує певної суми грошей. Зазвичай, зловмисники одразу знімають з банківської картки кошти, що пересилають,  при чому знімають їх за межами області, в різних містах країни, а номера телефонів, з яких дзвонили, відключають. 
Щоб убезпечити себе від таких ситуацій, необхідно першочергово подзвонити тому, з ким ви нібито щойно розмовляли, або про кого йшлося у розмові і переконатися, що з цією людиною все гаразд. 
Ще одним видом телефонних шахрайств є дзвінки від так званих працівників банку або соціальних служб, які телефонують,  щоб надати допомогу, збільшити кредитний ліміт чи перерахувати отримані кошти на ваш рахунок. Нікому, ні в якому разі не кажіть номер банківської картки, ПІН-код, додаткове питання в разі втрати ПІН-коду чи інші персональні дані, які доступні лише вам. Пам’ятайте, що банки ніколи не проводять ідентифікацію власника картки при вихідному дзвінку — тільки, якщо ви самі дзвоните в банк, а також не телефонують з особистих мобільних номерів.
Поряд з телефонними дзвінками мають місце шахрайства при купівлі, обміну або продажу речей, зокрема, через мережу Інтернет. Для того, щоб вас не ошукали під час онлайн-шопінгу, треба робити покупки лише у добре відомих Інтернет-магазинах та уникати покупок через приватні оголошення.
Міліція Буковини звертається до громадян  і просить бути уважними та обережними, що допоможе попередити незаконні посягання на ваші гроші.

СЗГ УМВС України в Чернівецькій області

Переглядів: 388 | Рейтинг: 0.0/0