Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 2 » Завдяки бюджетній децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли на 35%, — Арсеній Яценюк
20:28
Завдяки бюджетній децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли на 35%, — Арсеній Яценюк

Незважаючи на складну економічну ситуацію, вперше з 2010 року Уряд фінансує 100% витрат місцевих бюджетів. Завдяки бюджетній децентралізації доходи місцевих бюджетів зросли на 35%, — наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час години запитань до Уряду у Верховній Раді України, в п’ятницю, 24 квітня.
Арсеній Яценюк нагадав, що кілька місяців тому лунала «доволі серйозна, але безпідставна критика» ухвалених законів щодо децентралізації — внесення змін до податкового та бюджетного законодавства.
Проте, підкреслив Глава Уряду, за три місяці після ухвалення цих законів є результат: «Якщо порівняти перший квартал поточного року і перший квартал минулого — доходи місцевих бюджетів зросли на 35%».
«Ми фінансуємо 100% всіх витрат місцевих бюджетів. Такого не було з 2010 року. Незважаючи на те, що економічна і фінансова ситуація доволі складна — плюс 35% доходів місцевих бюджетів країни. Це наслідок бюджетної децентралізації», —підкреслив він.
Аби продовжити такий правильний поступ, за словами Арсенія Яценюка, необхідно провести адміністративну і політичну децентралізацію: «Рішення Президента і Парламенту про створення Конституційної комісії повинно стати суттєвим кроком щодо реального надання повноважень органам місцевої влади і місцевого самоврядування».
«Надмірна концентрація функцій в місті Києві не дає можливості країні розвиватися. І тому разом із передачею відповідальності треба передавати права, і навпаки — разом із передачею ресурсу треба передавати об‘єкти, які необхідно фінансувати. Місцева влада повинна усвідомити, що вона має достатній фінансовий ресурс, але при цьому — і значну міру відповідальності за все, що відбувається в їхньому районі, селі, місті й області», — наголосив Арсеній Петрович.

 

Переглядів: 419 | Рейтинг: 0.0/0