Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 11 » ЗДАЙ ЗБРОЮ!!!
20:20
ЗДАЙ ЗБРОЮ!!!

Міністерством внутрішніх справ України з 1 по 30 квітня 2015 року проводяться заходи щодо добровільної здачі зброї, яку громадяни незаконно зберігають.
Оперативна ситуація в Україні залишається складною. Значному її загостренню певною мірою сприяє наявність у населення великої кількості вогнепальної зброї. Саме проблема її незаконного поширення викликає занепокоєння у органів внутрішніх справ. Ми вкрай стурбовані тим, що значна кількість вогнепальної зброї потрапляє до рук злочинців, які за її допомогою скоюють найбільш зухвалі та небезпечні злочини.
Незважаючи на роз’яснювальну роботу, яку проводять органи внутрішніх справ області, багато мешканців нашого краю зберігають зброю без передбаченого законом дозволу.
Міністерство внутрішніх справ України прийняло рішення про проведення місячника добровільної здачі зброї та боєприпасів до районних відділів внутрішніх справ для подальшої її реєстрації, який триватиме з 1 по 30 квітня 2015 року.
Керівництво Заставнівського РВ УМВС України в Чернівецькій області звертається до всіх громадян Заставнівського району з проханням взяти активну участь у цьому заході. Навряд чи варто говорити про те, що вогнепальна зброя, боєприпаси та вибухівка, які незаконно зберігаються окремими громадянами, містять у собі величезну небезпеку для життя дорослих і, насамперед, дітей.
Нагадуємо, що незаконне володіння вогнепальною зброєю та її зберігання, згідно з ч.1. ст. 263 Кримінального Кодексу України, карається позбавленням волі — від 3 до 7 років. Разом з тим, добровільна здача вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки, які зберігаються без відповідного дозволу ОВС, звільняє від кримінальної відповідальності.
Отже, найбільш доцільним та правильним було б рішення зареєструвати в особисте користування або добровільно здати зброю в органи внутрішніх справ на знищення, тобто позбутися цих небезпечних речей самим та допомогти це зробити родичам, друзям та знайомим.
Ми сподіваємось на розуміння і підтримку цього заходу, спрямованого на забезпечення спокою, миру і злагоди в нашій державі.
За більш детальною інформацією про порядок добровільної здачі зброї мешканці області можуть звертатися у Заставнівський РВ УМВС України в Чернівецькій області за адресою: м. Заставна, вул. Незалежності, 49 за тел. 099-05-48-908, 099-527-12-11 (03737)2-10-02 чи безпосередньо до сектора дозвільної системи УГБ УМВС України в Чернівецькій області за адресою: м. Чернівці, вул. Головна, 24 або за телефоном: 59-15-48.

З повагою за порозуміння,
С.ФУРМАН,
начальник Заставнівського РВ

Переглядів: 497 | Рейтинг: 0.0/0