Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 18 » ЗВЕРНЕННЯ депутатів Заставнівської районної ради до Кабінету Міністрів України
17:54
ЗВЕРНЕННЯ депутатів Заставнівської районної ради до Кабінету Міністрів України

Ми, депутати Заставнівської районної ради, вкрай стурбовані ситуацією, що склалася в сфері газо- та водопостачання споживачів району.
26 лютого 2015 року Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг прийняла Постанову №220 «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню».
Цим фактично підвищено ціни на газ для населення в рази, що призведе до переходу значної кількості українців в статус малозабезпечених, що фактично поставить людей за межу виживання.
Всім відомо, що Україна сама добуває природній газ, якого достатньо, аби забезпечити потреби усіх мешканців країни і що ціна його видобутку становить не більше 70 доларів США.
Враховуючи викладене, звертаємось з проханням посприяти у врегулюванні наступних питань:
встановити економічно-обгрунтовані ринкові ціни на природній газ;
- розробити процедуру надання газу для населення тільки власного видобутку з відповідними цінами;
- припинити діяльність на газовому та енергетичному ринках непрозорих компаній, із тіньовими методами роботи, що призводить до підвищення цін на газ та електроенергію тощо;
- доручити НКРЕКП повністю децентралізувати порядок затвердження тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення комунальними підприємствами, незалежно від кількості споживачів, повернувши ці повноваження органам місцевого самоврядування, у віданні яких перебувають ці підприємства, що зменшить рівень корупції та дасть можливість встановлювати обгрунтовані тарифи, адже саме централізація цих функцій за часів правління Януковича привела до того, що лише у нашому районі близько 10 тис. населення сплачує за централізоване водопостачання за економічно необґрунтованими цінами, зокрема це жителі м. Заставна та сіл Вікно і Погорілівка.

Прийнято на XXXI сесії Заставнівської районної ради
VI скликання 2 квітня 2015 року

Переглядів: 473 | Рейтинг: 0.0/0