Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 1 » ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДРА ФИЩУКА ЩОДО СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНОЇ СИТУАЦІЇ
18:46
ЗВЕРНЕННЯ ГОЛОВИ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДРА ФИЩУКА ЩОДО СУСПІЛЬНО-ПОЛІТИЧНОЇ СИТУАЦІЇ

Шановні краяни!

Звертаюсь до Вас з приводу суспільно-політичної ситуації, що склалася в державі та краї. Агресія зовнішнього ворога, події, що відбулися останнім часом за участю різних громадсько-політичних сил у Мукачевому, у столиці держави, закономірно мають вплив і на стан справ в області. Небезпека дестабілізації ситуації нині особливо велика. Будь - які необачні дії можуть грати на руку ворогу. Наше спільне завдання не допустити цього.
Усі ми цінуємо позитивні зрушення щодо активізації участі громадськості у формуванні державної політики, поштовх яким дала Революція Гідності. Громадськість має право контро­лювати усі дії влади, впливати на прийняття рішень. Без громадського контролю, без ініціативи громадських лідерів подальший успішний розвиток країни неможливий. Водночас, у складний і напружений час усі ми маємо діяти виключно у правовому полі. Влада не має права жодним чином допустити проявів порушень конституційних прав і свобод громадян. Але й діяльність громадських об`єднань, лідерів громадської думки має бути вкрай відповідальною, щоб не порушити стабільності, не спровокувати людей на необачні дії, що матимуть  непрогнозовані наслідки.   Тому закликаю і представників громадського сектора, і посадових осіб області діяти так, щоб заручитись широкою підтримкою населення та виправдати його довіру. Спільно маємо докладати максимум зусиль задля того, щоб не допустити нагнітання ситуації, зростання соціальної напруги чи роздмухування суперечностей. Нам продовжувати багатовікову історичну традицію нашого поліетнічного регіону жити в злагоді та мирі.
Вірю у мудрість  буковинців, у їхню здатність тверезо оцінювати ситуацію і робити правильні висновки. Впевнений, що усі, кому не байдуже майбутнє краю, держави, власних дітей будуть працювати задля розвитку нашого славного краю,  зміцнення держави, утвердження її суверенітету та територіальної цілісності.
ОЛЕКСАНДР ФИЩУК: 
ПЕРЕВЕДЕННЯ НА АЛЬТЕРНАТИВНІ ВИДИ ПАЛИВА КОТЕЛЕНЬ ЗАКЛАДІВ БЮДЖЕТНОЇ 
СФЕРИ РЕГІОНУ – ОДНЕ З ПРІОРИТЕТНИХ ЗАВДАНЬ КРАЙОВОЇ ВЛАДИ

Стан підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери до роботи в осінньо-зимовий період розглянуто на апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук. Головну увагу було акцентовано на вжиття заходів щодо модернізації та переоснащення котелень закладів бюджетної сфери.
Керівник обласної виконавчої влади доручив взяти під особистий контроль питання переведення котелень бюджетних установ регіону на альтернативні види палива.
ЖОДЕН ФАКТ ПОРУШЕННЯ ЩОДО ВИКОРИСТАННЯ
ЛІСОВИХ РЕСУРСІВ НЕ ЗАЛИШИТЬСЯ БЕЗ РЕАГУВАННЯ

Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук під час наради з  керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів, міністерств та інших центральних органів виконавчої влади наголосив на тому, що виявлення та протидія явищам корупції у лісовій галузі області – одне з пріоритетних завдань крайової влади.
Він проінформував про те, що Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив створити робочу групу з виїздом на місце для перевірки інформації щодо неправомірного вирубування лісів у Карпатському регіоні. До складу робочої групи мають увійти представники Мінприроди, МВС, Держлісагентства, митних органів та відповідних обласних державних адміністрацій.
З метою підвищення рівня прозорості роботи лісової галузі краю представників громадськості закликано до діалогу та співпраці. «Усі факти про незаконні вирубки лісу, порушення при експорті деревини будуть детально розглядатися і жоден з них не залишиться без реагування», – наголосив керівник обласної виконавчої влади.
Також під час наради розглянуто питання утилізації відходів у лісосмугах та дотримання правил техніки безпеки на підприємствах лісової галузі. 

Переглядів: 406 | Рейтинг: 0.0/0