Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Нестійке перемир‘я та затишшя на донбаському фронті Російська Федерація використовує для дискредитаційної кампанії проти своїх ворогів в українській владі. Мета зрозуміла — розвалити парламентську коаліцію, частково розпустити нинішній Уряд та призначити проросійського прем‘єр-міністра.
Росії не вдалося захопити Україну через військове втручання — відновлена армія зупинила і стримує агресора. Але навряд чи Володимир Путін і російські олігархи відмовились від планів залишити Україну у сфері свого фінансового і політичного панування. Просто вони змінили тактику: тепер Україні треба стримувати наступ не ззовні, а всередині країни.
Перемир‘я підписане і техніка відведена від лінії зіткнення, але важка інформаційна артилерія розпочала масовану атаку на главу українського Уряду Арсенія Яценюка.
Ті українські телеканали, на які мають вплив проросійські олігархи, наввипередки транслюють заяви ... Читати далі »

Переглядів: 477 | Дата: 28.03.2015

Складна економічна ситуація в Україні, а відтак негативні процеси, пов’язані з падінням гривні, повною мірою торкнулися й видавничо-редакційної галузі.
Особливо важко нині місцевим друкованим виданням, більшість з яких ніколи не мали ані великих надходжень від своєї діяльності, ані потужних фінансових засновників та спонсорів, які могли б пом’якшити фінансовий удар. Передплата на газети проводилася восени минулого року за цінами, які склалися на той час, сьогодні ж через різкі валютні коливання суттєво зросли ціни на папір (який в основному завозиться з-за кордону), інші комплектуючі, що спричинило подорожчання поліграфічних послуг. Падає ринок реклами – ще одне джерело підтримки редакційних бюджетів. Чимало газет і видавництв змушені скорочувати штати, зменшувати обсяги і періодичність виходу. Реальність така, що фактично йдеться про виживання газет і журналів ... Читати далі »

Переглядів: 458 | Дата: 28.03.2015

Співробітники УСБУ в Чернівецькій області спільно з працівниками міліції та прокуратури викрили протиправну діяльність колишнього військовослужбовця ЗСУ.
Офіцер запасу, посилаючись на зв’язки в одному з військових комісаріатів області, пообіцяв мобілізованій особі посприяти в ухиленні від проходження військової служби. За цю послугу чоловік вимагав 900 євро.
16 березня правоохоронці затримали зловмисника під час одержання хабара, йому повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ст.369 Кримінального кодексу України.
Наразі встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вказаного злочину. Триває слідство.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

Переглядів: 440 | Дата: 28.03.2015

Нещодавно у райдержадміністрації відбулося чергове засідання Координаційного комітету Форуму місцевого розвитку Заставнівського району в рамках Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду — ІІІ фаза». У роботі Форуму брали участь перший заступник голови районної державної адміністрації Василь Молдован, голова районної ради Дмитро Скігар, координатор обласного ресурсного центру Наталя Белюкіна, представники організацій та установ, структурних підрозділів райдержадміністрації та районної ради, сільські голови ... Читати далі »

Переглядів: 465 | Дата: 28.03.2015

22 березня 2015 року у Васловівській сільській раді відбулася 24 сесія VI скликання (ІІ пленарне засідання). Як повідомив голова села Ю.Кітар, рішенням сесії із сільського бюджету вирішили виділити 20 тис. грн. на фінансово-матеріальну допомогу сім’ям, члени яких перебувають у зоні АТО, із розрахунку: тисяча гривень на учасника дій у зоні АТО, по 500 гривень на кожну дитину учасника бойових дій у зоні АТО.

Переглядів: 471 | Дата: 28.03.2015

2 березня 2015 року Верховною Радою України було прийнято Закон України №213-VIII „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення”, які мають значний вплив на подальший розвиток пенсійної системи. На питання, що стосуються нововведень та змін у пенсійному забезпеченні громадян, відповідає начальник управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі Віктор Ілліч Стасюк. ... Читати далі »

Переглядів: 568 | Дата: 28.03.2015

Відповідно до Закону України «Про часткову мобілізацію», що набрав чинності від 20 січня 2015 року №113-VІІ (з моменту його опублікування у парламентській газеті «Урядовий Кур’єр»), в Україні розпочалася четверта хвиля мобілізації, яка триватиме 210 діб і проходитиме у три черги.
Цей захід є необхідним для підтримки бойової готовності Збройних сил України та інших військових формувань України, особливо беручи до уваги продовження протистояння на Сході країни, де триває АТО.
Патріоти України повинні стати на захист Вітчизни, аби припинити ворожу агресію на території Донецької та Луганської областей і не допустити розповсюдження антиукраїнського сепаратистського руху ... Читати далі »

Переглядів: 468 | Дата: 28.03.2015

Потяг Ковель-Чернівці приїхав навіть раніше, аніж всі чекали. О 7.25 ранку погляди зустрічаючих, а це — батьків, дружин, дітей, родичів, друзів, волонтерів — туди, звідки чути гудок, що сповістив: вони приїхали!.. ... Читати далі »

Переглядів: 415 | Дата: 28.03.2015

У ці березневі дні українці урочисто вшановують славетного сина свого народу — Тараса Шевченка. За висловом Євгена Сверстюка, жоден народ не ототожнював свого поета зі своєю душею і не поєднував його зі своєю долею так, як українці. Підраховано, що на сьогодні на всій Земній кулі поетові споруджено понад 600 пам’ятників. Від Львова до Вашингтона та Буенос-Айреса стоять ці свідки високої пошани і любові українців до свого Поета.
З цієї нагоди у Вищому професійному училищі №24 м.Заставна з 10.03. по 16.03. методкомісією гуманітарного циклу були проведені заходи, присвячені Шевченківським дням.
10 березня у навчальних кабінета ... Читати далі »

Переглядів: 523 | Дата: 24.03.2015

8 березня люди в нашій країні відзначають Міжнародний жіночий день. Представниці найкращої половини людства приймають найщиріші вітання від дорогих і близьких людей. Цього дня прийнято дарувати листівки, квіти, подарунки, а дівчаткам — ще й іграшки, цікаві сувеніри. Міжнародний жіночий день призначений спеціально для того, щоб вкотре зробити приємне своїй мамі, сестрі, бабусі, подрузі, вчительці.
Напередодні у районній книгозбірні відбулося чергове засідання клубу «Золотий вік». Директор ЦБС Л.Стасюк, на правах господині, усіх привітала з наступаючим весняним святом — 8 Березня. Ведучі — М.Запаранюк і А.Ткач прочитали чимало поетичних рядків, сказали багато гарних слів про жінку, маму, дружину, бабусю, вчительку, сестру, подругу. До привітань приєднався і заступник голови райдержадміністрації В.Зюлковський, який обдарував чарівних і милих заставнівчанок найтеплішими, найщирішими словами та улюбленими весняними квітами ... Читати далі »

Переглядів: 475 | Дата: 24.03.2015

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика, мабуть, найграндіозніший масовий захід знавців рідної мови. Учениця I курсу ВПУ-24, за спеціальністю кухар-кондитер, відмінниця навчання Тетяна Юзифович, нещодавно повернулася з  конкурсу, де отримала III місце обласного етапу. ... Читати далі »

Переглядів: 402 | Дата: 24.03.2015

Керуючись статтями 21, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», у відповідності до абзацу 3 статті 4 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб», на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про проведення санітарної очистки та благоустрою населених пунктів Чернівецької області у 2015 році» від 13.03.2015 №108-р,  задля покращення санітарно-екологічного стану населених пунктів Заставнівського району:
1. Організувати проведення весняного — з 16 березня по 27 квітня та осіннього — з 1 жовтня до 1 листопада 2015 року місячників санітарної очистки та благоустрою населених пунктів району, здійснення заходів з ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ побутових та інших відходів, прибирання та приведення у належний санітарний стан парків, скверів, дитячих, спортивних та господарських майданчиків, кладовищ, братських могил, меморіальних комплексів та ... Читати далі »

Переглядів: 426 | Дата: 24.03.2015

від 18 березня  2015 року
Про скликання ХXXI сесії районної ради VІ скликання
На підставі  ст.ст. 46, 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:
1. Скликати 2 квітня  2015 року XXXI сесію районної ради VІ скликання  о 10-й годині в сесійній залі районної ради (м. Заставна, вул. В.Чорновола, 6). ... Читати далі »

Переглядів: 459 | Дата: 24.03.2015

За інформацією Чернівецького обласного військового комісаріату, нині на Буковині проводиться медичний огляд призовників, які підлягають призову на строкову військову службу навесні цього року.
«Більшість призовників помилково вважають, що після призову на строкову військову службу будуть задіяні у проведенні антитерористичної операції на Сході країни, що і призводить до ухиляння від отримання повісток, – зазначає Чернівецький обласний військовий комісар Віталій Чурай. – Але це не відповідає дійсності. Адже відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 серпня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо захисту України та зміцнення її обороноздатності», введеного в дію Указом Президента України від 24 вересня 2014 року №744, військовослужбовці строкової служби в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях брати участь не будуть». ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Дата: 24.03.2015

У м.Чернівці відбулася відкрита першість ДЮСШ-1 з боксу, у якій взяли  участь близько 110 боксерів з Коломиї, Івано-Франківська, Кам’янця-Подільського та Хмельницької області.
Досить вдало виступили учні Веренчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів імені І.Вільде. У вагових категоріях до 24, 48 кілограмів на найвищу сходинку п’єдесталу пошани, відповідно, піднялися Олег Рохмістрюк і Дмитро Янчик. Вітаємо юних боксерів, бажаємо подальших успіхів і вагомих перемог.

В.СМАГЛІЙ, директор КДЮСШ, майстер спорту

Переглядів: 477 | Дата: 24.03.2015

Для покращення санітарно-епідемічного благополуччя району прийнято розпорядження голови облдержадміністрації №108-р  «Про проведення місячника санітарної очистки та благоустрою населених пунктів у 2015 році» з 16 березня до 27 квітня.
25 квітня 2015 року проводитиметься День благоустрою територій населених пунктів. 
Прошу долучитися тих, кому не байдужа доля населеного пункту, в якому він народився та живе. ... Читати далі »

Переглядів: 467 | Дата: 24.03.2015

Минув рік, як перестало битися серце буковинського письменника, нашого земляка (народився у селі Кадубівці), головного редактора газети «Буковина», заслуженого журналіста України — Володимира Михайловського.
Я вважав його другом моєї сім’ї. Нам з дочкою Софією неодноразово доводилося спілкуватися з Володимиром Іларіоновичем.
Інколи приносив у редакцію газети «Буковина» свої дописи, потім він погодився написати передмову до моєї книжки «Слово про Україну», а пізніше подарував мені свою, з автографом. У подарованій книзі «Між страхом і любов’ю» залишив на згадку такі слова: Дорогому землякові, щирому побратиму по духу Дмитру Бугайчуку на добрий спомин. Радію, що Ви є такий у нас. Ще довгих, здорових і щасливих Вам літ у творчості, зігрітою Божою ласкою. Сторінками цієї книги йде доля України. Важко йде. Але в надії. Не зрадьмо! Щиро тисну Вашу руку. Вол. Михайловський» 17.V ... Читати далі »

Переглядів: 501 | Дата: 24.03.2015

У Будинку фольклору с.Звенячин — багатолюдно. Працівники культури запросили односельчан, щоб відзначити Міжнародний жіночий день — 8 Березня і 201-у річницю від Дня народження Т.Шевченка. Свято літературно-музичною композицією «О, люди, будьте ви людьми», яку підготувала режисер народного театру «Дивосвіт» районного Палацу культури Л.Гайдей, розпочали ведучі Н.Лисюк, С.Капутянська та актори драматичного колективу. ... Читати далі »

Переглядів: 479 | Дата: 24.03.2015

25 лютого 2015 р. на базі Заставнівського РП кримінально-виконавчої інспекції відділу ДПтСУ в Чернівецькій області відбулася виїзна розширена нарада персоналу керівництва кримінально-виконавчої інспекції в Чернівецькій області особового складу Новоселицького МВ кримінально-виконавчої інспекції із запрошенням представників органів внутрішніх справ Заставнівського РВ УМВС, РЦСССДМ, ССД та прокуратури. 
Темою цієї виїзної наради були: результати службової діяльності кримінально-виконавчої інспекції за 2014 рік, аналіз актів прокурорського реагування, стан взаємодії районних підрозділів кримінально-виконавчої інспекції з органами внутрішніх справ, взаємодія Заставнівського РП кримінально-виконавчої інспекції з органами суду, прокуратури,  РЦСССДМ, ССД, державними та громадськими організаціями, при виконанні покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, запровадження в діяльність нових форм та методів роботи з підобліковим елементом. Про ... Читати далі »

Переглядів: 520 | Дата: 24.03.2015

У зв’язку із численними зверненнями інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів щодо відмови у пільговому проїзді, управління праці та соціального захисту населення повідомляє, що відповідно до Порядку обліку, зберігання, оформлення та видачі посвідчень особам, які одержують державну соціальну допомогу, відповідно до Закону України „Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам”, затвердженого наказом Міністерства праці та соціальної політики України 16.11.2007р. №612, посвідчення виготовляються на підставі замовлення Міністерства соціальної політики України.
Відсутність бланків спричинена припиненням їх надходження з Міністерства соціальної політики України.
Тому через відсутність офіційних бланків посвідчень інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів управління видає тимчасові довідки (до видачі посвідчення), які дають їх власникам право користуватися законними пільгами. Довідка дійсна за наявності до ... Читати далі »

Переглядів: 473 | Дата: 24.03.2015

« 1 2 ... 32 33 34 35 »