Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Вересень » 19 » ГОЛОВА ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР ФИЩУК ЗУСТРІВСЯ ІЗ ЗАСТУПНИКОМ МІНІСТРА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ ВАЛЕРІЄМ ЯРОШЕНКОМ
17:42
ГОЛОВА ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ ОЛЕКСАНДР ФИЩУК ЗУСТРІВСЯ ІЗ ЗАСТУПНИКОМ МІНІСТРА СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ ВАЛЕРІЄМ ЯРОШЕНКОМ

14 вересня відбулася зустріч голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука із заступником Міністра соціальної політики України Валерієм Ярошенком.
Посадовці обговорили питання реалізації державної соціальної політики у Чернівецькій області. Зокрема, йшлося про ситуацію із наданням житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг та інші програми соціальної підтримки населення.
Заступник Міністра соціальної політики України відзначив високий рівень роботи місцевої влади щодо проведення роз`яснювальної роботи та інформування населення області з актуальних питань оформлення житлових субсидій.
Також обговорено питання заробітної плати держслужбовців. Олександр Фищук звернув увагу заступника Міністра на проблему кадрів в обласній державній адміністрації. «Рівень заробітної плати державного службовця є надзвичайно низьким, а тому залучати молодь до роботи в структурі виконавчої влади вкрай важко», − зазначив очільник крайової влади. 
Питання розвитку туризму на Буковині вкотре порушено під час апаратної наради, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук.
В.о. директора Департаменту екології та туризму облдержадміністрації Микола Білоконь поінформував присутніх про стан розвитку туризму в Чернівецькій області. Він зауважив, що наразі на теренах Буковини діють 3 національні природні парки − «Вижницький», «Хотинський» та «Черемоський», на базі яких розроблено різноманітні туристичні маршрути.
Ведеться також  робота і щодо розбудови туристичної галузі на річці Дністер. Так, зазначено, що 8 вересня територію парку «Хотинський» відвідали представники Дністровсько-Прутського басейнового управління водних ресурсів, Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства, Сокирянської райдержадміністрації та районної ради, які обстежили відповідні місця на предмет будівництва відпочинкових комплексів.
Обговорено й проблемні питання розвитку туризму на Буковині, зокрема, недостатнє забезпечення автомобільних доріг туристичним сервісом та інформаційною структурою. Потребує покращення якість та повнота асортименту туристичних послуг, стан туристичних маршрутів.
Йшлося про те, що на засіданні Координаційної ради з питань розвитку туризму, яке відбулось минулого тижня, було розроблено проект Програми розвитку туризму до 2020 року.
У свою чергу, голова обласної державної адміністрації наголосив на необхідності врахування при розробці відповідної Програми цілого комплексу існуючих проблем краю, зокрема, стану доріг та відсутності належного авіасполучення, Олександр Фищук закликав керівників усіх структур та відомств долучатись до її обговорення та надавати свої пропозиції. «На сьогодні ми маємо збагатити та примножити те, що нам передано у спадок, підвищити туристичну привабливість краю, створити належні умови для залучення в область іноземних інвестицій для розвитку туристичної інфраструктури», − підсумував голова обласної державної адміністрації.

Переглядів: 358 | Рейтинг: 0.0/0