Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 25 » ЛЕГАЛЬНА ЗАРОБІТНА ПЛАТА ТА ОФІЦІЙНЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ — ЗАПОРУКА СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ В БУДЬ-ЯКИЙ ЧАС!
20:10
ЛЕГАЛЬНА ЗАРОБІТНА ПЛАТА ТА ОФІЦІЙНЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ — ЗАПОРУКА СОЦІАЛЬНОЇ ПІДТРИМКИ В БУДЬ-ЯКИЙ ЧАС!

При влаштуванні на роботу, перед найманими працівниками постає питання: який же спосіб оплати праці обрати: „чорний”, „сірий” або „білий”? Саме тому управління Пенсійного фонду України в Заставнівському районі хоче допомогти громадянам у прийнятті правильного рішення, розповівши про те, чого найманій особі під час працевлаштування не роз’яснить жоден роботодавець.
Почнемо з тлумачення „чорної” зарплати. Всім добре відомо, що при працевлаштуванні роботодавець повідомляє, що наймана особа спочатку працює не офіційно, а потім, можливо, його офіційно працевлаштують. Наведений приклад є один із прикладів виплати „чорної” зарплати. Відповідно до цієї схеми, робітник — людина, яка на підприємстві не працює і ніколи не працювала, тобто про таку людину ніхто нічого не чув та її ніхто не знає, а гроші, призначені на оплату праці, списуються, як якісь витрати. Деякі люди бачать безліч зручностей у такій формі оплати праці: не треба возитися з довідками щодо оформлення на роботу, платити податки та різні внески, ніби все нормально і ніяких проблем не виникає. Це привабливо тільки на перший погляд, але із досягненням пенсійного віку та призначенні пенсії такий працівник дуже здивується нарахованій сумі пенсії, якщо взагалі матиме право на її призначення, адже періоди роботи, за описаною схемою, не враховуються до страхового стажу. Для держави люди, яким виплачувалась „чорна” зарплата, є звичайні непрацюючі, адже відрахувань до Пенсійного фонду із їхньої щомісячної заробітної плати не надходило, а сума оплати праці ніде не зафіксована. Окрім цього, якщо роботодавець внесе зміни в усний договір, щодо умов та оплати праці, відстояти свої права буде дуже складно, а, якщо раптом буде потрібен лікарняний чи відпустка, то про це можна тільки мріяти.
Що ж означає виплата „сірої” заробітної плати? Для роз’яснення цього виду оплати праці наведемо такий приклад: якщо роботодавець, згідно з бухгалтерськими документами, офіційно сплачує своїм працівникам мінімальну заробітну плату, а в найманого працівника щомісячна зарплата в декілька разів вища мінімального розміру, встановленого законодавством, то решту, різницю, працівник отримує „в конверті”. Така схема виплати зарплати, на перший погляд, могла б задовольнити всіх: і працівника, який сумарно отримує гідну заробітну плату, і підприємця, який уникає зайвих витрат, і державу, яка щось отримує у вигляді податків та єдиного соціального внеску з тієї офіційної частки доходів громадян. Але не так то все просто, як здається. Вказаний спосіб виплати взаємовигідний тільки на перший погляд, поглянемо на неї з іншого боку. При досягненні пенсійного віку для обчислення пенсії враховується стаж та заробітна плата особи, яку підприємство відобразило в звітності та з якої було сплачено єдиний соціальний внесок. Відповідно в такій ситуації заробітна плата для обчислення пенсії буде мінімальною, що і є однією з основних причин мінімального розміру пенсії. Досить часто громадяни, які отримують „сіру” зарплату, звертаються до працівників пенсійної служби із запитаннями, чому їм призначено пенсію в мінімальному розмірі, потрібний стаж є і вони одержували „велику” зарплату, а пенсія „маленька”? Основною причиною цього є те, що частину зарплати, яку отримували працівники в „конверті”, ніде не зафіксована, з неї не сплачені соціальні внески тож і підтвердити факт отримання „великої” зарплати наймана особа не зможе, а це означає, що в більшості випадків, пенсійна виплата буде призначена та виплачуватиметься в мінімальному розмірі.
Що ж таке „біла” зарплата? Цей вид оплати праці означає те, що всі трудові та фінансові відносини між роботодавцями та найманими особами офіційно врегульовані, обумовлені в трудових договорах, відображені в звітності та в реєстрі застрахованих осіб. Як висновок, при офіційному працевлаштуванні та отриманні „білої” зарплати працівник гарантовано отримає оплачувану відпустку, при необхідності лікарняний тощо. Але найголовніше, що при виході на пенсію, буде призначено достойний та об’єктивний розмір пенсії.
Одночасно хотілося б нагадати, що застрахована особа має право та може самостійно контролювати відображення своєї заробітної плати в реєстрі застрахованих осіб. Це можна зробити, звернувшись до територіального органу Пенсійного фонду України з копією паспорта та ідентифікаційного номера, що засвідчують особу, та з заявою про надання виписки з реєстру. Також можна пройти разову процедуру реєстрації на Веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України за адресою: http://portal.pfu.gov.ua, попередньо звернувшись до відповідного управління Пенсійного фонду України, що дасть можливість ознайомитись із своїми персональними даними в реєстрі самостійно.
Тож, якщо ви дбаєте про своє майбутнє, прагнете до гідного матеріального забезпечення при досягненні пенсійного віку, коли часто єдиним джерелом існування стає пенсія, зробіть правильний вибір під час працевлаштування та не забувайте, що легальна заробітна плата і офіційне працевлаштування — запорука соціальної підтримки в будь-який час!

УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ
В ЗАСТАВНІВСЬКОМУ РАЙОНІ

Переглядів: 415 | Рейтинг: 0.0/0