Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 16 » Народний депутат України Максим Бурбак зареєстрував законопроект, який розблокує роботу органів місцевого самоврядування
15:26
Народний депутат України Максим Бурбак зареєстрував законопроект, який розблокує роботу органів місцевого самоврядування

Народний депутат від фракції «Народний Фронт» Максим Бурбак  нещодавно зареєстрував у Верховній Раді проект Закону №2639, який  передбачає скасування заборони виплати пенсій працюючим пенсіонерам на виборних посадах в органах місцевого самоврядування до складення ними своїх повноважень після проведення чергових місцевих виборів у 2015 році.

За словами Максима Юрійовича, після прийняття Верховною Радою Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення», багато  хто з голів сільських, селищних та міських рад, написали заяви на звільнення зі служби у зв’язку з виходом на пенсію. В підсумку — чимало рад по всій Україні залишились без управлінців, що зумовило заблокування роботи органів місцевого самоврядування. «На жаль, ця тенденція продовжується. Громади залишаються без законно обраного представника, місцеві ради — без голів. До того ж, виникає необхідність проведення позачергових виборів сільських, селищних, міських голів, що сьогодні не на часі — в країні криза. Тим паче, чергові місцеві вибори повинні відбутись вже у жовтні», — наголошує Максим Бурбак.

Автор законопроекту також зазначив, що в  такий  складний і важливий для країни час, масове звільнення керівників сіл, селищ та міст може призвести до гальмування довгоочікуваної реформи місцевого самоврядування. Відсутність очільників місцевих органів влади унеможливлює впровадження на місцях норм Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» і ставить під загрозу проведення децентралізації влади,  що є неприпустимим.

Максим Бурбак переконаний, що прийняття запропонованого ним проекту Закону, розблокує роботу органів місцевого самоврядування, а голови міських, селищних та  сільських рад залишаться на своїх посадах до проведення чергових місцевих виборів у 2015 році. Це дозволить органам місцевого самоврядування здійснювати покладені на них громадою обов’язки в повному обсязі та забезпечить якісне і чітке виконання реформи децентралізації влади, об’єднання територіальних громад та проведення підготовки до чергових місцевих виборів.

Довідково: Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» тимчасово, з 1 квітня 2015 року по 31 грудня 2015 року, забороняється виплата пенсії у період роботи особам на посадах, які дають право на призначення пенсії або щомісячного довічного грошового утримання у порядку та на умовах, передбачених законом України «Про статус народного депутата України», «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про судоустрій та статус суддів».

Переглядів: 444 | Рейтинг: 0.0/0