Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 8 » Олександр Фищук: необхідно активізувати роботу з обробки та видачі документів на призначення житлових субсидій для буковинців
12:13
Олександр Фищук: необхідно активізувати роботу з обробки та видачі документів на призначення житлових субсидій для буковинців

На апаратній нараді, яку провів голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук, вкотре порушувалось питання призначення субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.
Як поінформував заступник начальника Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Юрій Пі­вень, з метою виявлення проблемних питань стосовно призначення житлових субсидій минулого тижня працівниками департаменту було надано методичну допомогу майже усім районним управлінням праці та соціального захисту населення. «До відповідної роботи долучилася Рада регіональних організацій волонтерів та фахівці з територіальних центрів обслуговування громадян», — наголосив керівник профільної структури.
Також повідомлено, що, за оперативними даними, нині від мешканців Сторожинецького району надійшло 2055 заяв на отримання субсидій, а від жителів Кельменецького — 2882.
У свою чергу, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук наголосив на необхідності активізації роботи департаменту з питань обробки та видачі документів на призначення житлових субсидій. 

Відбулося перше засідання ради з координації роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги

Під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Куліша відбулося перше засідання регіональної Ради з координації роботи щодо надання волонтерської та благодійної допомоги у Чернівецькій області.
Представники Ради — керівники громадських організацій, благодійних фондів, волонтерів, учасників антитерористичної операції та представники органів виконавчої влади, визначили основні завдання. Насамперед, йдеться про вирішення нагальних потреб осіб похилого віку, інвалідів, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, сімей, що перебувають у складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщених осіб, учасників антитерористичної операції. 
За словами Володимира Куліша, влада всебічно сприятиме волонтерському та благодійному руху на Буковині. Наразі у селі Вікно Заставнівського району, на базі недобудованого комплексу «Вікнянської дільничної лікарні Заставнівського району», планується створити заклад  медико-соціальної реабілітації для осіб, які брали участь у антитерористичній операції. Також посадовець повідомив про домовленість з Посольством України в республіці Хорватія щодо відпочинку дітей з Донбасу, яких прийняла Чернівецька область та дітей загиблих і поранених військовослужбовців-учасників АТО.

На Буковині понад 90% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, охоплені сімейними формами виховання 

Про стан захисту прав дітей в області, за підсумками I півріччя 2015 року, йшлося на нараді під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Куліша за участі керівництва райдержадміністрацій та представників профільних відомств і служб. 
Як повідомила начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації  Юлія Яківчек, на обліку перебуває 1144 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. «Із загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 814 — виховується в сім’ях опікунів та піклувальників, 234 — в 61 прийомній сім’ї та 15 дитячих будинках сімейного типу, — зауважила Юлія Яківчек. — Упродовж 2015 року 64 дитини влаштовано під опіку (піклування), створена 1 прийомна сім’я, до якої влаштована 1 дитина». Констатовано, що загалом сімейними формами виховання охоплено 92 % від загальної кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Також керівник служби повідомила, що на обліку служб у справах дітей перебуває 517 дітей, що опинились у складних життєвих обставинах.
За підсумками засідання Володимир Куліш, зокрема, висловив стурбованість щодо збільшення фактів відмови від опіки та повернення дітей прийомними батьками, наголосивши на необхідності ретельного відбору людей, які хочуть усиновити дитину.   

Переглядів: 350 | Рейтинг: 0.0/0