Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 8 » ЩЕ ОДИН ШАНС ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ПОКРАЩИТИ УМОВИ СВОГО ЖИТТЯ
12:09
ЩЕ ОДИН ШАНС ДЛЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ ПОКРАЩИТИ УМОВИ СВОГО ЖИТТЯ

На початку 2015 року Чернівецька обласна рада стала переможцем конкурсу проектів Європейського Союзу «Підтримка громад, постраждалих внаслідок конфлікту в Україні», вигравши проект «Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб в Чернівецькій області» за фінансової підтримки ЄС. Загальний бюджет проекту складає понад 290 тисяч євро, з яких 86%     — грантові кошти технічної допомоги, а термін реалізації — 16 місяців.
Метою проекту є створення сприятливих умов у Чернівецькій області для адаптації та вирішення проблем внутрішньо переміщених осіб зі східних регіонів України, які постраждали внаслідок бойових дій, шляхом забезпечення тимчасового їх розміщення, сприяння працевлаштуванню, створення умов для належного рівня життя, доступу до соціальних послуг та соціального примирення з місцевим населенням.
Заходи передбачають ремонт 2-х житлових будинків в селі Михайлівка Глибоцького району та смт. Кострижівка Заставнівського району для 22 родин внутрішньо переміщених осіб із дітьми. Також задоволення їх основних потреб, сприяння працевлаштуванню та допомога  у відкритті власного бізнесу, конкурс бізнес-планів, створення Центру соціального консультування для переселенців, заходи, спрямовані на формування толерантного ставлення місцевого населення до них.
Реалізація цього проекту вирішить проблему поселення та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області, забезпечить базовий рівень комфорту життя.

До уваги демобілізованих учасників АТО!
Державна служба зайнятості готова сприяти Вашому праце­влаштуванню!
У центрах зайнятості Вам допоможуть:
отримати інформаційні та консультаційні послуги, пов'язані з працевлаштуванням;
знайти роботу — тимчасову або постійну;
отримати виплату допомоги із безробіття одноразово для організації підприємницької діяльності;
взяти участь у громадських або інших роботах тимчасового характеру;
отримати професійну підготовку або перепідготовку, підвищення кваліфікації у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, у тому числі в навчальних закладах державної служби зайнятості, на підприємствах, в установах, організаціях;
отримати статус безробітного та матеріальну допомогу на випадок безробіття.
В усіх центрах зайнятості єдина база вакансій в Україні. Усі вакансії — у вільному доступі.
За потреби скористайтеся послугами:
безкоштовної інформаційно-довідкової телефонної системи державної служби зайнятості: 0- 800-50-50-60 (зі стаціонарного телефону);
безкоштовного мобільного сервісу «Пошук роботи»: 730 (з мобільного телефону);
веб-сайтів Державної служби зайнятості www.dcz.dov.ua та www.trud.qov.ua.
Облік та реєстрація в центрі зайнятості здійснюється незалежно від того, де Ви живете чи перебуваєте. Усі послуги — безкоштовні.
Для реєстрації в службі зайнятості та отримання статусу безробітного необхідно подати наступні документи:
паспорт громадянина України;
облікову картку платника податків (ідентифікаційний код);
трудову книжку (або її дублікат чи довідку архівної установи про прийняття та звільнення з роботи), або документ, що підтверджує періоди зайнятості (наприклад, цивільно-правовий договір);
диплом або інші документи про освіту;
військовий квиток (в якому зазначена дата взяття на облік у військовому комісаріаті, відповідно до законодавства).
Для призначення допомоги із безробіття подається: довідка з військового комісаріату, військової частини або іншого формування про строки проходження служби; розмір і строки виплати грошового забезпечення.

 

Переглядів: 389 | Рейтинг: 0.0/0