Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 8 » Звернення Голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука з нагоди 75-річчя утворення Чернівецької області
12:18
Звернення Голови обласної державної адміністрації Олександра Фищука з нагоди 75-річчя утворення Чернівецької області

Шановні друзі! Дорогі буковинці!
Щиро вітаю усіх краян з 75-річчям утворення області — однією із важливих віх у славній та складній історії нашого краю. 7 серпня 1940 року у складі Української РСР було утворено Чернівецьку область та включено до неї Чернівецький та Хотинський повіти. 
Ця дата для нас, передусім, нагода осмислити поступ краю за сімдесят п’ять років, оцінити той вагомий внесок у справу державного та національного відродження, який належить буковинцям.  Буковина явила світові полум’яних патріотів, видатних науковців, славнозвісних митців. Священній меті становлення української нації присвятили своє творче життя Юрій Федькович, Ольга Кобилянська. Славу краю гідно понесли у світ наші сучасники Дмитро Гнатюк, Софія Ротару, Василь Зінкевич, Павло Дворський… На буковинській землі плекалися таланти всесвітньо відомих представників українського культурного відродження — лауреатів Національної премії України імені Тараса Шевченка Івана Миколайчука, Володимира Івасюка, Назарія Яремчука.
З особливою гордістю та невимовним болем хочу згадати наших краян, що віддали своє життя за свободу і територіальну цілісність України  —Героїв Небесної Сотні, буковинців, які загинули у зоні антитерористичної операції. Це наша слава... Це наша спільна велика пам`ять…   
Дорогі друзі! За ці роки край змінився до невпізнанності, разом з тим зберігши свою самобутність і неповторність. Промислові підприємства, нові будинки культури, школи, лікарні, готелі, ресторани, туристичні комплекси, грандіозні масштаби будівництва Дністровської ГАЕС — стали візитівкою сучасної Чернівецької області.
Важкий час мине, спільними зусиллями  здолаємо нинішні виклики й перетворимо Чернівецьку область у стабільний, багатий і успішний край у складі квітучої України. 

Переглядів: 402 | Рейтинг: 0.0/0