Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 2 » Звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення в 2015 році заходів з нагоди Дня охорони праці
19:53
Звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення в 2015 році заходів з нагоди Дня охорони праці

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для привернення уваги світової громадськості до масштабів проблеми та до створення і просування культури охорони праці, яка може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці.
У 2015 році Всесвітній день охорони праці, за рекомендацією МОП, відзначатиметься під девізом «Приєднуйтесь до формування превентивної культури охорони праці».
Характерною особливістю сучасного виробництва є наявність шкідливих і небезпечних умов праці. Окрім того, ситуація, що склалася в країні, за короткий час може призвести до реального дефіциту трудових ресурсів. 
Упродовж майже всього періоду незалежності України рівень виробничого травматизму мав стійку тенденцію до зниження, але останнім часом почався зворотній процес і кількість травмованих та загиблих на виробництві досягла критичної позначки: кількість нещасних випадків зі смертельними наслідками, які сталися у 2014 році, вже перевищила кількість смертей на виробництві за попередній рік.
Тому проблема збереження здоров’я і життя працездатних громадян має особливе значення, а тематика Дня охорони праці у 2015 році є, як ніколи, актуальною.
Україна активно інтегрує європейські норми з охорони праці у власну правову систему, створює умови для формування сучасної високої культури і відповідальності за збереження життя та здоров’я працівників.
Насамперед, мова йде про ставлення уряду, роботодавців та працівників до питань охорони праці, їх налаштування на роботу без нещасних випадків.
Досягнути такої узгодженої політики можна шляхом спільного формування та розвитку культури охорони праці через впровадження превентивних заходів, головний девіз яких – зацікавити, навчити, зробити питання охорони праці звичною та невід’ємною складовою нашого життя.
Саме тому Організаційний комітет звертається до всіх працівників, роботодавців, сьогоднішніх та майбутніх, громадськості й наголошує на необхідності пам’ятати, що людське життя – це найвища соціальна цінність, і ніякими обставинами не можна виправдати смерті людини.
Зважаючи на важливість створення безпечних умов праці, попередження виробничого травматизму та професійних захворювань, Організаційний комітет звертається до керівників і працівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності,   профспілкових організацій, об’єднань роботодавців із закликом підтримати ініціативу та зосередити свої зусилля на виконанні вимог Конституції України щодо забезпечення належних, безпечних і здорових умов праці та вимог Закону України «Про охорону праці».

ВВД Фонду ССНВ у  Кіцманському районі,
ТУ «Держгірпромнагляд» у Чернівецькій області

Переглядів: 440 | Рейтинг: 0.0/0