Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 4 » КРАЩА МЕДИЧНА СЕСТРА — МАЙЯ ТЕПЕРЧУК
14:18
КРАЩА МЕДИЧНА СЕСТРА — МАЙЯ ТЕПЕРЧУК

У місті Заставна медичні сестри із різних лікувально-профілактичних закладів Чернівецької області змагались за звання кращої у своїй професії: і на теоретичні питання відповідали, і практичні навички показували, та навіть співали й танцювали. Хто ж здобув перемогу?

Вони – права рука кожного лікаря. Щодня їм доводиться допомагати рятувати чиїсь життя. Кожна з них не уявляє своє життя без улюбленої професії. Цьогоріч у 15 ювілейному конкурсі «Краща медична сестра» змагались 14 учасниць: 11 представляли районні лікувальні заклади, двоє – обласні: Чернівецьку обласну клінічну лікарню та обласний протитуберкульозний диспансер, і, одна Чернівецький міський пологовий будинок №2.

Медсестри змагалися у декількох турах — перший передбачав перевірку теоретичних знань. Другий — найважчий: кожна учасниця показувала, наскільки вправно вона може виміряти тиск, температуру в новонароджених, провести щеплення, промити шлунок, накласти джгут, пов’язку та ще чимало інших практичних завдань довелося виконати. Жінки переконані, справжня медична сестра має досконало володіти усіма навичками, навіть тими, які не використовує у своїй щоденній роботі.

Більшість учасниць уперше бра­ли участь у конкурсі, а тому по­мітно хвилювалися і перед наступним обо­в’язковим туром, а це — домашнє завдання. Тут жінки мали перевтілитись у справжніх артистів: вони співали, танцювали і показували свої акторські здібності. Конкурс є конкурс. Журі довго не могло визначити переможницю, адже всі показали високі результати.

За кількістю балів кращою медсестрою Буковини стала Майя Теперчук, яка працює у відділенні хірургічної стоматології Чернівецької обласної клінічної лікарні. Жінка показала відмінні результати у всіх етапах конкурсу. Друге місце присудили медсестрі неврологічного відділення Заставнівської центральної районної лікарні Галині Фівчук і замкнула п’єдестал першості медсестра загальної практики — сімейної медицини амбулаторії ЗПСМ села Чагор Глибоцького району Альона Господарюк, яка отримала третє місце.

Решта ж учасниць отримали сертифікати про участь та дипломи. А для переможниці Майї Теперчук змагання не завершуються. Вже у вересні нинішнього року вона представить нашу область на Всеукраїнському конкурсі «Ескулап-професіонал-2015», що відбудеться у Луцьку. Сподівається — повернеться із перемогою.

Переглядів: 749 | Рейтинг: 0.0/0