Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 4 » ПРО ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ, КОРУПЦІЮ, ЕТИКУ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ
17:01
ПРО ЄВРОІНТЕГРАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ, КОРУПЦІЮ, ЕТИКУ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ

Минулого тижня відбувся короткотерміновий семінар, організований навчальним центром політичних євроінтеграційних досліджень Чернівецького Національного університету ім.Ю.Федьковича для керівників та спеціалістів структурних підрозділів райдержадміністрації, посадових осіб органів місцевого самоврядування.
Зібрання відкрив перший заступник голови райдержадміністрації В.Молдован і надав слово заступнику директора — начальнику науково-дослідного відділу Центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів влади, кандидату історичних наук, доценту С.Гакману, який провів тематичне заняття на тему: «Російсько-український конфлікт щодо територіальної приналежності Криму. Міжнародно-правові та геополітичні аспекти». Питання цікаве і дискусійне, тим паче досліджуване з періоду зародження незалежності України, часів відмови від ядерної зброї, революцій 2004, 2012 років.
З особливою цікавістю всі слухали асистента кафедри політології та державного управління факультету історії, політології та міжнародних відносин ЧНУ ім.Ю.Федьковича, кандидата історичних наук Н.Нечаєву-Юрійчук із темою: «Особливості євроінтеграційних процесів в Україні до і після Майдану». Основний акцент — на проблемах сучасної регіональної політики України, місцевого самоврядування та адміністративно-територіальної реформи, регіонального сепаратизму та федералізму.
Про підстави і порядок адміністративного провадження у справах про корупційні діяння або інші правопорушення, пов’язані з корупцією, мовив суддя апеляційного суду О.Колотило. Зокрема, що цей порядок визначається Кодексом України про адміністративні правопорушення винятком положень, встановлених законом України «Про боротьбу з корупцією», а підставою для складання протоколу є достатні дані, які свідчать про наявність у діянні особи ознак корупційного правопорушення.
Викладач кафедри психології факультету педагогіки, психології та соціальної роботи ЧНУ А.Янкова цікаво та пізнавально розповіла про етику службовця, конфлікти в державних установах та засоби їх подолання.

С.МАСЛОВСЬКА

Переглядів: 449 | Рейтинг: 0.0/0