Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 4 » БЛАГОРОДНА СПРАВА — ДОПОМАГАТИ ВОЇНАМ В АТО
15:47
БЛАГОРОДНА СПРАВА — ДОПОМАГАТИ ВОЇНАМ В АТО

Волонтерський рух на Заставнівщині є таким, який дозволяє сказати про нього, як про суспільне явище. І це вселяє надію в те, що все у нас буде добре. Адже саме волонтерство є фундаментом розвитку громадянського суспільства та є втіленням шляхетності, прагнення миру, свободи, безпеки та справедливості для кожної людини, для нації, для країни.
Кожна громада визнала для себе пріоритетом — турботу про односельчан, що сьогодні в зоні АТО. Кожен волонтер із Заставнівщини сумлінно, свідомо і безкорисливо трудиться на благо Української Армії. Ми всі разом створили нашу Армію, а сьогодні продовжуємо нею опікуватися: одягати, годувати військових, довозити їм вісті з дому, листи від дітей, газети та журнали. Щотижня із району на Схід України вирушають вантажі, які супроводжують наші земляки.

   

Днями вже втретє на Луганщину (в зону АТО) відправлені автомобілі. Три «уази» допоможуть бійцям бути більш мобільними, адже ці машини пристосовані до руху розбитими шляхами та грунтовими дорогами. Один з них вирушить за чітко вказаною адресою — 29 блокпост, як і обіцяв під час одного з приїздів на Луганщину волонтер А.Дронь. Бійці 29 блокпосту, які були присутні під час відправки авто, що відбувалася, як і годиться, на центральній площі м. Заставна щиро подякували всім, хто допомагає нашим військовим, організовуючи тилове забезпечення та довозить необхідне на фронт. Особливі слова вдячності линули на адресу волонтера А.Дроня та редактора газети «Голос краю» М.Калин. Після освячення авто, яке здійснив Благочинний Заставнівського округу, митрофорний протоієрей, настоятель Свято-Миколаївської церкви Дмитро Костащук, до присутніх звернулися перший заступник голови райдержадміністрації В.Молдован, який щиро подякував всім за титанічну роботу, та жінкам, які на рівні з чоловіками працюють на благо Української Армії Н.Онофрей, О.Скорейко, М.Калин та передав відповідні документи на автомобіль. Заставнівський міський голова Я.Цуркан, передаючи документи на два авто А.Дроню, звернувся до керівників організацій, де є такі транспортні засоби, передати їх бійцям АТО, адже вони там вкрай потрібні.
Депутат районої ради Д.Щербанюк подякував щедрим меценатам, які допомогли відремонтувати «уазики» для відправки — фермерам К.Грицюку, Г.Кухлію, А.Сливка, В.Середюку, «Рідне село», ТОВ «Хрещатик Агро» приватним підприємцям В.Радишу і Г.Пилипчанському, депутатам райради М.Бойчуку, Я.Василевичу, І.Романцю, І.Бурдейному, а також П.Найді, ПАТ обласного антикорупційного комітету відмітив, що мешканці Заставнівського району є одними із найактивніших у волонтерському русі Буковини. І він пишається тим, що має честь спілкуватися із заставнівчанами та робити спільну справу на благо нашої України, заради миру й перемоги.

В.БАЛАНЕЦЬКИЙ,
М.СЯБРОВ (фото)

Переглядів: 535 | Рейтинг: 0.0/0