Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 15 » Будьте уважними при заповненНі заяв та декларацій
17:45
Будьте уважними при заповненНі заяв та декларацій

Заяву  про призначення  житлової  субсидії  та декларацію  про доходи і витрати  осіб,  які  звертаються за призначенням  житлової   субсидії,  самостійно  заповнює особа, на  яку відкрито особовий  рахунок  зі сплати  житлово-комунальних  послуг за місцем реєстрації — ця примітка є на кожному бланку.  Проте дуже багато випадків, де в одному  домогосподарстві  рахунки  на природний газ,  електроенергію,  водопостачання та водовідведення  відкрито на  трьох-чотирьох  членів  сім’ї або на осіб, що тут не зареєстровані. Такі ситуації  заважають оперативно опрацьовувати документи, доводиться  звертатись до заявників з проханням – привести у відповідність рахунки. 
Ще однією причиною затримки призначення субсидій є некоректне заповнення бланків заяв та  декларацій, а  саме – не  вказуються  ідентифікаційні коди, імена та по батькові  громадян, не заповнюється розділ  III про придбання майна на суму, що перевищує 50 тис.грн.      У кожній сільській раді є робочі групи та соціальні працівники, які надають консультації і допомагають заповнити ці бланки, тому, якщо не впевнені в чомусь, то не потрібно шукати сторонніх людей, а йти в сільську раду – там  Вам нададуть  кваліфіковану допомогу. 
Тільки  упродовж травня-серпня  2015 року прийнято майже 3400 заяв на призначення субсидій та декларацій  про  доходи і витрати   мешканців  району. До цієї роботи додатково  залучено 5 фахівців територіального центру соціального обслуговування. На сьогодні  опрацьовано  2300  справ.  Що стосується  тривалого призначення житлових субсидій, то це пояснюється  дуже великим навантаженням на працівників, які призначають субсидії  та через помилки, допущені заявниками, які  заважають своєчасно та  якісно опрацювати документи.
Для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється, виходячи з нарахованих особам доходів, без урахування податку з доходів фізичних осіб, відомості про які надаються структурним підрозділам з питань соціального захисту населення ДФС, Пенсійним фондом України, фондами соціального страхування, вищими навчальними закладами у порядку, визначеному пунктом 13 цього Положення, а також розмірів державної соціальної допомоги, що виплачується структурними підрозділами з питань соціального захисту населення (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, одноразової винагороди жінкам, яким присвоєно почесне звання України “Мати-героїня”).
До сукупного доходу не враховуються сплачені особою аліменти, доходи від розміщення депозитів, грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичних операціях, допомога громадських та благодійних організацій, допомога на поховання, одноразова допомога, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, незалежно від форми власності.
За бажанням  громадян,  можна здати особисто всі документи  та довідки про доходи за три місяці, що передують місяцю, з якого призначається субсидія.
Для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та є платниками єдиного податку першої групи, до сукупного доходу за кожний місяць враховується дохід на рівні прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб за цей місяць, для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та є платниками єдиного податку другої групи, — двох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб, для фізичних осіб-підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, та є платниками єдиного податку третьої групи, — трьох прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб.

Г.АЛЬОШКІНА, заступник начальника управління праці та соціального захисту населення

 

Переглядів: 327 | Рейтинг: 0.0/0