Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 28 » ДЛЯ СУБСИДІЙ ПЕРЕДБАЧЕНО 25 МІЛЬЯРДІВ ГРИВЕНЬ
14:19
ДЛЯ СУБСИДІЙ ПЕРЕДБАЧЕНО 25 МІЛЬЯРДІВ ГРИВЕНЬ

«Для тих, кому важко зараз буде заплатити за тепло, газ та електроенергію, — ми знайшли гроші. Ваше завдання — донести ці гроші до кожної сім'ї», — звернувся Прем’єр-міністр України, лідер політсили Арсеній Яценюк до керівників ОДА під час селекторної наради у вівторок, 24 березня.
Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд впровадив нову систему надання субсидій для громадян України: «Ми максимально спростили все. Не треба стояти в черзі, не треба заповнювати декларацію на 90 питань — залишилося 15. Не потрібно носити довідки, декларації, сертифікати. До людини додому надійшла декларація на одну сторінку, людина її заповнила, відправила назад — і соціальна служба самостійно призначила субсидію».
Він повідомив, що на сьогодні субсидії отримують 1,2 мільйона сімей: «Ми очікуємо, що ця цифра зросте до 4 мільйонів сімей — це від 10 до 12 мільйонів громадян України».
На фінансування субсидій Уряд передбачив 25 мільярдів гривень, «які підуть на компенсацію росту цін на енергетичні ресурси і росту тарифів на тепло й газ для тих, кому це потрібно».
Глава Уряду підкреслив, що від керівників обласних державних адміністрацій великою мірою залежатиме, чи громадяни отримають цю допомогу від держави.
Арсеній Яценюк дав персональне доручення всім керівникам ОДА вести роз’яснювальну роботу щодо нової системи надання субсидій: «Безпосередньо виходите до людей, на місцеве телебачення, до преси і конкретно пояснюєте, який механізм отримання субсидій».
Те ж саме, за його словами, повинні робити й керівники РДА.
Глава Уряду також звернувся із цим до міських та сільських голів: «До кожної хати повинна дійти інформація про те, що кошти з 25 мільярдів гривень, які має Уряд на компенсацію росту цін і тарифів на газ і на електроенергію, дійдуть до сім'ї, яка цього потребує».
Арсеній Яценюк дав на виконання цих завдань два тижні. Він доручив Секретаріату Кабінету Міністрів взяти це питання на контроль.
Глава Уряду також наголосив на необхідності вибіркового моніторингу, «як виконується доручення Уряду і як реально призначаються субсидії у кожній області»: «Подивимося, як працюють місцеві органи влади і як реально працює цей механізм».
Громадяни, нагадав Арсеній Яценюк, також можуть звертатися до урядового контактного центру з інформацією, як працює система надання субсидій на місцях.

Переглядів: 465 | Рейтинг: 0.0/0