Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 8 » ДУМКИ З ПРИВОДУ
12:17
ДУМКИ З ПРИВОДУ

ЯК ЗАХИСТИТИСЯ ВІД СПЕКИ?

Останніми днями температурні показники у нашому краї є дуже високими, панує палаюча спека. У таких умовах важко займатись буденними справами,  навіть спокійно пересуватися вулицею. Страшна засуха не дає спокою досить тривалий період часу, чи довго це ще триватиме і де обіцяні прогнозами погоди опади? Цим запитанням задається майже кожний, але ніхто не знає, напевно, що робити, як захистити свій організм від нестерпної духоти? В першу чергу, потрібно менше часу перебувати під прямим сонячним впливом, вберігаючи себе від теплового удару. Тепловий удар — виникає в результаті сильного перегріву організму. Різновид теплового удару — сонячний  виникає тоді, коли  людина тривалий час перебуває під впливом сонячних променів. При сонячному ударі, насамперед, страждає нервова система. Щоб уникнути теплового удару потрібно: одягати головний убір, носити одяг світлих тонів, не перебувати на сонці в період підвищеної активності (з 11.00 до 16.00), уникати переїдання та відмовитися від вживання алкогольних напоїв. А також кардіологи радять не пити воду літрами, а у цілому за день поглинати 1,5 літра води.
У сильну спеку люди можуть відчувати дискомфорт, депресію, тривогу, напругу, агресію, а також зниження розумової діяльності, проблеми з серцем та біль у животі. Тому не варто приймати ніяких важливих рішень у спекотну погоду.
Бережіть себе. І обов’язково знаходьте трішки часу для відпочинку.

СОЛОТВИНО, ЯКЕ ВОНО ЗАРАЗ І ЧИ ВАРТО ЇЗДИТИ ТУДИ ВІДПОЧИВАТИ?

Щорічно, влітку, до Солотвино приїжджає багато відпочиваючих. Люди нашого краю не виняток. Відправляються вони туди, щоб полежати біля солоних озер з метою оздоровлення. Вода там солоніша у декілька разів за морську. Солений розчин і грязі дають позитивний ефект при лікуванні серцево-судинної системи, радикуліту, ревматизму, бронхіту, шкірних захворювань та алергії. Природа щедро нагородила ці землі цілющими властивостями, завдяки цьому відпочинок у Солотвино прекрасно підходить тим, у кого проблеми зі здоров’ям і просто бажаючим отримати задоволення від  вихідних або відпустки. Здавалось,  що може бути цікаво в такому місці — бруд та хворі люди, які лікуються? Але все не так банально, як здається на перший погляд. За час перебування  можна полюбити Солотвино. Адже кругом густі ліси, озера знаходяться один біля одного, також, проживання цілком прийнятне, будиночки зручно розташовані, а привітність тутешніх жителів залишає приємні враження від перебування в містечку — курорті. Така суміш не може не приваблювати. Виходячи з усього, місцеві мешканці та гості невеликого містечка дотримуються думки, що сіль — це не біла смерть, а лікувальні кристали. Тому Солотвино — це чудове місце, де можна відпочити, оздоровитись та просто гарно провести час.

ПРО ПЕНСІЇ І НЕ ТІЛЬКИ

Навчальний рік нещодавно закінчився і перед випускниками вищих навчальних закладів постала вже не нова проблема працевлаштування. Безробіття молоді стало причиною створення низки законопроектів Кабінету Міністрів України й Верховної Ради. Та багато переполоху в суспільстві зчинилось після підтриманого Верховною Радою Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення». Згідно із законом працюючі пенсіонери отримуватимуть пенсію в розмірі 85%. Отже, пенсіонерам тепер доведеться обирати — отримувати зарплатню чи пенсію. Поєднувати одне з іншим, більше не вийде. Та попри всі рішення і заходи влади проблема працевлаштування залишається актуальною і полягає не тільки в нездатності держави, а також і у вимогах поставлених роботодавцями. Вони хочуть мати професіонала з досвідом роботи, який готовий працювати за середню зарплатню та майже без вихідних. До працівників пенсійного або передпенсійного віку більше довіри, як до фахівців своєї справи. І чи захоче молодь піти на їхні місця, знаючи про умови та зарплатню? Оскільки, вимоги до роботи у молоді та пенсіонерів абсолютно різні. Одним потрібна стабільність, а іншим — кар’єрний ріст та висока заробітна плата.
Молодь, в свою чергу, прагне бути освіченою. Але масовість не завжди означає якість. Тому, перед тим, як обирати собі професію, подумайте та зважте, чи буде ваша спеціалізація в майбутньому на українському ринку праці.
Таким чином, безальтернативний спосіб життя просто нав’язується та підкорює собі молодь з вищою освітою.

Т.ПЕТРАЩУК, студентка факультету журналістики
Львівського національного університету ім.І.Франка

Переглядів: 435 | Рейтинг: 0.0/0