Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 4 » МАКСИМ БУРБАК ПРОВІВ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН
16:07
МАКСИМ БУРБАК ПРОВІВ ПРИЙОМ ГРОМАДЯН

Мешканців нашого району найбільше цікавлять проблеми ремонту вщент розбитих доріг, які потребують капітального ремонту, питання підвищення тарифів на енергоносії, підняття заробітних плат, виплата субсидій, децентралізація та об’єднання громад.
Одним із важливих питань під час спілкування з депутатом Верховної Ради з мешканцями райцентру, а їх прийшло близько 20 чоловік, було — встановлення виконкомом Заставнівської ради, на думку громадян, надвисокої ціни на вивіз сміття. Люди обурені тим, що їхніми зверненнями та клопотаннями нехтують. До пропозицій — не дослухаються. Вимоги заставнівчан озвучував депутат Заставнівської міської ради В.Радиш.

 

М. Бурбак акцентував увагу громадян на тому, що саме вони повинні контролювати роботу депутатів, бути активними та небайдужими, відвідувати сесії, встановлювати свою позицію, економічно обгрунтовуючи її. І головне — добре думати, за кого віддати свій голос під час виборів. Адже сьогодні ми маємо результат минулих виборів. Інтереси депутатів повинні бути зорієнтовані на громаду, а не на свої власні інтереси. В ідеалі — серед депутатів не мало б бути бізнесменів, які здебільшого лобіюють саме свої бізнесові інтереси.
Під час прийому лунали слова занепокоєння за майбутнє сільських громад:
— Від нас забрали ті податки, які приносили чималий дохід селу. Поверніть! І ми виживемо, — говорять сільські голови.
Окрім того, сільські голови вимагають, щоб землі, що числяться за межами населеного пункту, ввести в межі села. Адже це також гроші, які надходитимуть до бюджету і допоможуть селам розвиватися.
Я.Котик, Вікнянський сільський голова озвучив колективне звернення сільських голів щодо необхідності ремонту автошляху сполученням «Чернівці-Вікно».
М.Бурбак повідомив, що кошти для ремонту доріг Кабміном виділені. Наступного тижня відбудеться нарада з керівником Укравтодору щодо темпів та строків ведення ремонтних робіт.
— Облавтодори — пострадянські анархаїзми, з якими потрібно розпрощатися, — наголосив народний депутат.
З особистими запитаннями до М.Бурбака звернулися Н.Ярмиста (с.Васловівці), М.Пушкарьова (Ч.Потік), В.Сопівник (м. Заставна) та інші.
Народний депутат Верховної Ради провів прийом громадян і в с.Веренчанка та мав розмову з першим заступником голови Заставнівської райдержадміністрації В.Молдованом.
Здійснювати прийом громадян М.Бурбаку допомагала голова ради з громадського контролю Н.Онофрей.

Майя КАЛИН, Михайло СЯБРОВ (фото)

Переглядів: 548 | Рейтинг: 0.0/0