Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 22 » МИ — ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ!!!
18:29
МИ — ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ!!!

12 серпня в таборі «Дністер Плюс», який знаходиться в с.Брідок, спільними зусиллями працівників служби у справах дітей і відділу молоді та спорту Заставнівської райдержадміністрації, в рамках акції «Відповідальність починається з мене», було проведено виховний захід, спрямований на удосконалення у нинішніх дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я та бажання дбати про нього, сприяти усвідомленню необхідності ведення здорового способу життя, нагадати корисні звички, які допоможуть зміцнити власне здоров’я та самопочуття.
Зустріч з нашою молоддю — це було вільне спілкування із проведенням цілої низки цікавих та захоплюючих конкурсів. Кожен із присутніх вільно  висловлював свою думку, ставив запитання, давав поради, ділився власним досвідом. Хотілося  почути від підростаючого покоління, як вони розуміють значення здорового способу життя особисто для них та людства загалом, чи переконані у доцільності, у необ­хідності вести здоровий спосіб життя.
З  кожним  роком  в  Україні  можемо спостерігати невтішну картину, а саме —  погіршення  стану  здоров’я  молоді: хворобливість, відхилення в роботі внутрішніх органів, зниження рухової активності. Відбувається  деградація  людства,  яка  виявляється  в  зростанні хвороб  цивілізації: серцево-судинні,  онкологічні,  нервово-психічні,  туберкульоз,  наркоманія,  алкоголізм. Вживання алкоголю і тютюну стало майже сенсом життя. 
А натомість, кожна  людина  в  дитинстві  мріє  бути  сильною,  проте  сильними не народжуються,  а стають завдяки щоденному напруженому тренуванню. Сильна людина рідше хворіє,  легше переносить життєві негаразди. Здоров’я  –  це  норма  і  краса.  У  Статуті  Всесвітньої  організації  охорони  здоров’я записано: «Здоров’я — це стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя, а не лише відсутність хвороб або фізичних вад». Тому всім учасникам заходу було запропоновано продемонструвати стан свого фізичного здоров’я, а саме взяти участь у конкурсі «Хто швидше».
Цікавими були думки та прагнення молодих людей, які чітко розуміють, що природа  створила  все,  щоб  людина  була  щасливою.  Яскраве  сонце,  чисту  воду, чарівні квіти,  хвилі  достиглого  жита,  тьохкання  соловейка  у  лузі…  і  нас  людей  — сильних, здорових, розумних. І в цьому бутті кожній людині доводиться вибирати, адже вона має на це право, чи дбати про своє здоров’я, чи стати на хисткий шлях.
Юні учасники заходу продемонстрували неабиякі знання, вони чітко визначили, що важливим аспектом життя людини є її звички, які бувають як корисними, так і шкідливими. Як визначили діти, корисних звичок існує дуже багато. Важливими, які сприяють зміцненню здоров’я дівчат та хлопців, є пуктуальність, охайність, ввічливість, заняття спортом, виконання ранкової гімнастики, дотримання правил особистої гігієни, правильне харчування та здоровий сон. На противагу корисним звичкам існують ще й шкідливі, до яких віднесли куріння, вживання алкоголю та наркотиків.
 Зокрема, діти розповіли цікаву легенду про виникнення тютюну або так званого Чортового зілля.

Летів якось чорт. 
Та кудись задивився
Й на вербу суху 
животом настромився.
І здох. Може, правда, 
а може брехня — 
Посипалась з чорта 
того порохня.
Ішли мужики. 
Порохню знайшли.
Вони недалечко 
там поле орали.
Кишені діряві були, як на зло, 
Тож, чортове зілля 
повсюди зійшло.
Понюхали листя — 
духмяним здалося,
Комусь до смаку 
воно дуже прийшлося.
«Ти ба!» — мовив хтось, 
і від цього «ти ба»
З’явилася назва у зілля — 
ТАБАК.
Багато з тих пір 
табаку розвелося,
Пізніше курити 
його повелося.
А хтось, кажуть, 
сплюнув і вигукнув «Тю!»,
З’явилась у зілля 
ще й назва ТЮТЮН.

Тому важливо пам’ятати, що здоров ‘я — найдорожчий у світі скарб. Здоров’я — це одна з головних умов досягнення успіху в житті, тому потрібно його берегти з молодих літ, зміцнювати та примножувати. Не витрачайте даремно цей безцінний скарб, дарований природою. 

ПАМ’ЯТАЙТЕ, ЩО ВАШЕ ЗДОРОВ’Я У ВАШИХ РУКАХ, ТОМУ ВИСТУПАЙТЕ ЗА ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ!!!

Т.КУШНІР, головний спеціаліст служби у справах дітей

Переглядів: 770 | Рейтинг: 0.0/0