Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 18 » НЕВ’ЯНУЧА ДУША «ГРАНДУ»
20:08
НЕВ’ЯНУЧА ДУША «ГРАНДУ»

Танець — це те, що є в тебе в душі, чим живеш, чим дихаєш, чим переймаєшся. Можна забути якийсь рух, жест, але не можна згубити настрій, посмішку, з якими виходиш на велику сцену. 

П’ять років тому на мистецькій карті Заставнівщини з’явився клуб спортивного і бального танцю «Гранд» (тренер — С.Даньков). Його учасники — веселі, кмітливі, життєрадісні, бадьорі та гарні.

Перед своїми учнями керівник ставить великі вимоги, налаштовує їх на перемоги у різноманітних танцювальних змаганнях, конкурсах, вчить, як виходити із складних ситуацій, вірити у свої сили та можливості. Це дозволяє витримувати у «Гранді» той рівень професійності, який приваблює істинних шанувальників мистецтва танцю і веде талановитих вихованців клубу до перемог. Цьогоріч обдарованих заставнівчан можна було побачити на паркетах найпрестижніших змагань, які відбулися у містах Тарнов, Миколайки (Польща), Києві, Одесі, Житомирі, Львові, Чернівцях, Трускавці. Про наші юні обдаровання почули, їх знають, як професіоналів своєї справи, цікавих і творчих особистостей. «Гранд» посів почесне місце в десятці кращих клубів України. Професійність, наполегливість, постійне вдосконалення власної майстерності, налаштованість на перемогу, індивідуальний підхід до кожного — це складові індивідуального стилю і високих досягнень. Про це наголошувалося на звітному концерті, який відбувся і районному Палаці культури, з нагоди 5-річного ювілею.

До всіх плюсів колективу треба додати ще і масовість. З усього міста, з інших населених пунктів Заставнівщини до закладу приходять, приїжджають  десятки дітей, аби вивчити ази вальсу, танго, квікстепу, фокстроту, джайву, румби, самби, ча-ча-ча. Ці композиції вдалося переглянути численним глядачам, які прийшли на п’ятиріччя «Гранду». Усіх здивувала пластика, віртуозність кожного з учасників. Діти були обдаровані щирими і бурхливими оплесками, на що заслужили з перших хвилин концертної програми.

Глядачі отримали неймовірне задоволення, насолоду від виступу творчих, неперевершених, титулованих Станіслава Антоняка і Юлії Швед. У виконанні цієї талановитої  пари, про яку знають далеко за межами району,  побачили танго, вальс, віденський вальс, повільний фокстрот, квікстеп, самбу, румбу, ча-ча-ча, пасадобль, джайв. Це був той випадок, коли мелодія і танець є одним цілим у виконанні цих танцюристів.

Ювілярів щиро вітав голова райдержадміністрації Ю.Кітар. З його рук учасники групи №5, з яких розпочалася творча біографія клубу, отримали грамоти. До віншувань приєднався міський голова Я.Цуркан, директор Заставнівської гімназії С.Мартинюк, актор народного театру «Дивосвіт» Л.Добруцький.  

Усі з цікавістю слухали виступ тренера, засновника С.Данькова, який доклав надмірних зусиль, щоб про клуб, його учасників говорили з шаною, повагою, гордістю в найавторитетніших мистецьких колах України. Навіть у критичні моменти, які виникали за п’ятирічну діяльність, усі були єдиним цілим: діти, батьки, тренер. У цей день найактивніші батьки, рідні, які у кризові моменти підкладали своє дуже плече, отримали подяки. Це — Ф.Бурденюк, М.Бойчук, В.Радиш, Ю.Бурдейний, Ю.Страдецький.

Клуб спортивного і бального танцю «Гранд» тільки розпочав своє мистецьке  життя. Тож нехай якомога довше залишається нев’янучою творча квітка його душі.

Завершилося ювілейне дійство, як годиться, із святковим тортом, який винесли на сцену районного Палацу культури. На святі демонструвався фільм про 5-річну діяльність клубу.

Л.БАЛАНЕЦЬКА, О.ОСТАПОВИЧ (фото)

Переглядів: 376 | Рейтинг: 0.0/0