Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 20 » ОТРИМУЙТЕ ПЕНСІЮ НА УКРПОШТІ ВЧАСНО ТА КОМФОРТНО
14:22
ОТРИМУЙТЕ ПЕНСІЮ НА УКРПОШТІ ВЧАСНО ТА КОМФОРТНО

Пенсіонерка Марія П. пише, що вона щомісяця витрачає значні для неї кошти, щоб їздити до райцентру, забирати у відділенні банку свої гроші. «Колись, підкреслює жінка, я спокусилася на те, що отримуватиму відсотки на залишок на рахунку. Сьогодні ж часи такі, що немає ні залишків з моєї мізерної пенсії, ні відсотків. Залишились одні незручності. А вже немолодій людині тяжко їздити. А моїй сусідці приносить пенсію листоноша і непотрібно їй нікуди їздити. Хочу теж отримувати пенсію вдома, через пошту».

Кожний пенсіонер в Україні повинен отримувати пенсію без запізнення та у комфортних для нього умовах. Він на це має повне право. Саме Укрпошта є надійним посередником між державою та пенсіонером, — підкреслює директор Чернівецької дирекції УДППЗ «Укрпошта», заслужений працівник сфери послуг України Я. С. ЦЮПАК.

— Ярославе Степановичу, на що робить найбільшу ставку Укрпошта у виплаті пенсій?

— Перш за все, ми розраховуємо на добросовісну конкуренцію, адже згідно із законодавством, громадяни України мають право самостійно обирати спосіб одержання пенсії. Ніяка державна чи недержавна установа не можуть примусити пенсіонера змінювати обрану ним установу обслуговування.

Тільки Укрпошта сьогодні виплачує пенсії з доставкою додому. Це зручно, надійно та безпечно! Не потрібно витрачати час та сили на пошуки банкомату, не будучи впевненим, чи він працює і чи достатньо в ньому коштів, а деякі ще й комісію беруть. Крім цього, банкомат, зазвичай, знаходиться далеко від дому, а мережа магазинів, особливо в сільській місцевості, ще не настільки розвинена, аби розрахуватися карткою.

— Людей цікавить питання, чи несе Укрпошта якусь відповідальність перед пенсіонерами?

— Ми несемо повну відповідальність! І не тільки перед пенсіонерами, а й перед державою, виконуючи важливу соціальну функцію. Укрпошта, як надійний посередник між державою і пенсіонерами, не використовує ці гроші у своїй господарській діяльності. Тому ми ніколи не скажемо нашим пенсіонерам, що у нас немає грошей або виставимо ліміти видачі коштів. Відтак пенсіонери убезпечені від ризиків втрати коштів.

Стабільність і надійність у виплаті пенсій Укрпоштою, у складі якої найбільш розгалужена мережа — 279 поштових відділень у всій області, колектив листонош, яких добре знають люди, не викликає жодного сумніву.

— Які послуги може запропонувати Укрпошта пенсіонеру, окрім доставки пенсії?

— Пенсіонери зі стажем прекрасно знають, що листоноша не тільки видасть гроші, а й на дому може прийняти комунальні платежі, оформити передплату на газети та журнали, доставити товари, запропонувати поповнення мобільного зв’язку тощо. Крім того, неабияке значення для пенсіонерів має живе спілкування, адже листоноша — це людина, перевірена десятиліттями.

— Ярославе Степановичу, зараз є чимало банківських відділень у селах, які перестали функціонувати. Як бути людям, які там отримували пенсії?

— Дійсно, зараз у 21 населеному пункті закрились банківські структури. У Заставнівському районі у с. Дорошівці, Ржавинці, Кельменецькому — Зеленна, Перківці, Лівинці, у Сторожинецькому — у 4-х селах. Пошта не залишила цих людей з їх проблемами і запропонували переоформити отримання пенсій у відділеннях поштового зв’язку, а кому краще, тому додому принесе листоноша. Активно цією пропозицією скористувалися пенсіонери у селах Коболчин — Сокирянського району, Мілієво — Вижницького, Дорошівці — Заставнівського, Перебиківці — Хотинського, Корчівці — Глибоцького.

— Як можна перевести пенсію з банківської установи та отримувати її вдома через
Укрпошту?

— Якщо Ви хочете отримувати пенсії через Укрпошту з доставкою додому, необхідно лише подати заяву до управління Пенсійного фонду за місцем проживання, в якій вказати «Пенсію прошу виплачувати поштою, з доставкою додому».

Вам знадобиться паспорт, пенсійне посвідчення, ідентифікаційний код. До того ж ви самі можете обрати зручний для вас спосіб одержання пенсії: у відділенні поштового зв’язку або ж удома. У будь-якому разі за отримання пенсії ви не платите жодної копійки. А ще варто відзначити, що, на відміну від банківських установ, Укрпошта віддає клієнтам усю суму виплат до копійки готівкою і відразу. До того ж не забувайте: якщо кошти пенсіонерів на пошті мають виключно цільове призначення, то банки користуються ними в іншій своїй діяльності, а тому ці гроші потрапляють під певні ризики.

Укрпошта, усвідомлюючи свою важливу соціальну місію у суспільстві, готова й надалі докладати найбільше зусиль з удосконалення обслуговування людей, гарантувати вчасно і комфортно здійснювати виплати пенсій.

За розмову подякував журналіст Юхим ГУСАР

Переглядів: 984 | Рейтинг: 0.0/0