Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 2 » ПЕРША МЕДАЛЬ ЧЕМПІОНАТУ З ВІЛЬНОЇ БОРОТЬБИ — ЗА СЕРГІЄМ ОДИНАКОМ
11:37
ПЕРША МЕДАЛЬ ЧЕМПІОНАТУ З ВІЛЬНОЇ БОРОТЬБИ — ЗА СЕРГІЄМ ОДИНАКОМ

Як відомо, з 6 по 9 квітня 2015 року у Харкові тривав чемпіонат України з вільної боротьби серед чоловіків. Єдину «бронзову» медаль для Чернівецької області здобув наш земляк, дорошівчанин Сергій Одинак, який тренується під керівництвом батька Сергія Теофіловича Одинака.
Рівень змагань був дуже високий. На чемпіонат з'їхалися найсильніші спортсмени країни, тому що цьогоріч відбуватимуться перші Європейські ігри в Азербайджані та чемпіонат світу в Лас-Вегасі, де розігруватимуться ліцензії на Олімпійські ігри. Правила відбору були досить суворі. Брали допінг-контроль в усіх перших номерів. Якщо говорити про успіхи представників Чернівецької області, то єдину медаль — «бронзову», заробив Сергій Одинак, інші спортсмени області вибули з боротьби на початковій стадії змагань.
Першу сутичку доволі легко спортсмен виграв у представника з Полтави, у другій — переміг одесита, третю — Сергій виграв у представника з Херсона. За вихід у фінал наш земляк зустрівся з переможцем Кубку України 2014 року, хмельничанином Олексієм Мельником. Боротьба була рівною, але Сергій допустив декілька невимушених помилок, котрі вже виправити було важко та у підсумку поступився йому. В боротьбі за «бронзу» Сергій отримав впевнену перемогу над представником зі Львова. До речі, Олексій Мельник є рідним братом Олімпійської чемпіонки Ірини Мерлені. Це вже друга зустріч двох титулованих спортсменів. На минулорічному міжнародному турнірі «Чорне море» Сергій переміг хмельничанина.
Виступ свого підопічного прокоментував тренер та батько Сергій Теофілович Одинак:
— Щодо такого результату, то відчуття двоякі. З одного боку, кожна медаль цінна, особливо, коли йдеться про змагання такого рівня, але трохи сумно, адже спортсмен міг реально стати чемпіоном, якщо б Сергій потрапив до фіналу, то там зустрівся б з львів’янином Олексієм Доманицьким, з яким неодноразово брав участь у чемпіонатах та кубках України та у всіх отримував впевнені перемоги. Варто сказати й про те, що на такий виступ Сергія вплинули й важкі змагання минулого місяця. Він виграв чемпіонат України серед чоловіків до 23 років, провів два збори у Кончі Заспі, вийшов на пік форми і поїхав на чемпіонат Європи до Польщі, де посів десяте місце. Своїм результатом був незадоволений, адже їхав за медаллю. Хоча на те було кілька причин, по-перше, через жеребкування у підгрупу, де боровся спортсмен, потрапили найсильніші борці. Першу сутичку Сергій виграв у «срібного» призера чемпіонату світу, представника Азербайджану, а в другій зустрівся з «бронзовим» призером чемпіонату світу – турецьким спортсменом. Сергій красивим двобальним кидком розпочав сутичку і міг чисто виграти, але в напруженій боротьбі поступився. У підсумку турок посів ІІІ місце, а Сергій ввійшов до десятки кращих спортсменів старого світу. По-друге, дорога на змагання була довгою, та ще й через негоду Сергій прихворів. Приїхали з Польщі 28 березня і вже 6 квітня треба було їхати в Харків, на чемпіонат України. Дорога займає майже дві доби плюс знову потрапили під дощ. На фоні загальної втоми півфінал чемпіонату України трохи не склався, не відчував положень боротьби. А ще , цьогоріч жіночу, вільну та греко-римську боротьбу проводили одночасно, а тому потрібно було довго чекати між сутичками. І втома була не тільки від боротьби, а й від очікування, адже весь цей час спортсмен перебуває в напрузі. От і вийшло, що боротьба розпочалася о 9 годині, а лише о 20 Сергій відборовся в останній сутичці. Тобто змагання склалися важкувато. Однак слід зазначити, що за часів незалежної України — це перша медаль дорослого чемпіонату з вільної боротьби в області.

С.ОДИНАК, тренер

Переглядів: 438 | Рейтинг: 0.0/0