Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Червень » 20 » ПРО КІНЦЕВОГО БЕНЕФІЦІАРНОГО ВЛАСНИКА
14:19
ПРО КІНЦЕВОГО БЕНЕФІЦІАРНОГО ВЛАСНИКА

Термін подачі інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи (форми №4) для юридичних осіб продовжено на 4 місяці.

26 травня 2015 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо відомостей про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи».

Цим законом, зокрема, доповнено перелік юридичних осіб, яких законодавець не зобов’язує подавати державному ресторатору інформацію про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи: а саме: це релігійні організації, державні та комунальні підприємства. Крім того, таку інформацію не подають політичні партії, творчі спілки та їх територіальні осередки, адвокатські об’єднання, торгово-промислові палати, державні органи, органи місцевого самоврядування та їх асоціації.

У разі відсутності у юридичної особи кінцевого бенефіціарного власника (контролера), у тому числі кінцевого бенефіціарного власника (контролера) її учасника (засновника), якщо учасник (засновник) — юридична особа, подаються відомості про його відсутність.

Термін подачі інформації про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи (форми №4) для юридичних осіб продовжено на 4 місяці до — 25 вересня 2015 року.

Упродовж цього терміну реєстраційна картка форми №4 не подається юридичними особами, учасниками яких є виключно фізичні особи, і, якщо кінцеві бенефіціарні власники (контролери) таких юридичних осіб збігаються з їх учасниками. У цьому випадку учасники — фізичні особи є бенефіціарними власниками (контролерами) такої юридичної особи.

Щодо громадських організацій, то необхідно повідомити, що, відповідно до Закону України «Про громадські об’єднання», внесено зміни, і громадські об’єднання зобов’язані зберігати і регулярно оновлювати інформацію, достатню для ідентифікації згідно з вимогами закону кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) громадського об’єднання, а також надавати її державному реєстратору у випадках та обсягом, передбаченим законом. Ця інформація не може бути віднесена до інформації з обмеженим доступом.

Г.КОВАЛИК, начальник реєстраційної служби

Переглядів: 413 | Рейтинг: 0.0/0