Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 22 » ПРОЯВИЛИ ВОЛЮ ДО ПЕРЕМОГИ
20:37
ПРОЯВИЛИ ВОЛЮ ДО ПЕРЕМОГИ

У спортзалі ДЮСШ відбулася районна спартакіада серед людей з обмеженими можливостями. На запрошення ведучої О.Цимбалюк, до залу входять учасники, а жовто-блакитне полотнище нашої держави  вносить чемпіонка України 2013 року з легкої атлетики серед візочників В.Соколова. Звучить Гімн України, який разом виконують і учасники, і гості, і глядачі. Квіти до пам’ятного знака Небесній Сотні покладають І.Звоздецький та Л.Попадюк. Пам’ять загиблих під час Революції Гідності і в АТО вшанували хвилиною мовчання. Найменші заставнівчани спортсменів неабиякого духу і сили волі обдарували квітами.
Учасникам перемог, вдалих виступів бажали перший заступник голови райдерж­адміністрації В.Молдован, го­лова обласної громадської організації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалідів України» М.Рожко, голова Заставнівської районної організації Всеукраїнської організації інвалідів «Союз організацій інвалід України» Н.Онофрей (організатор спартакіади). Згодом голова суддівської колегії  — провідний фахівець районної організації ВФСТ «Колос» І.Онуфраш ознайомив з програмою змагань. Учасники виступили в таких видах, як дартс, городки, метання кілець, баскетбол, бочче, а серед візочників відбулися змагання з легкої атлетики.
 Районна спартакіада проходила у надзвичайно цікавій, дружній та доброзичливій атмосфері. Метою заходу, звичайно, було залучення людей з фізичними вадами до активних занять спортом, популяризація здорового способу життя. Кожен із учасників, незважаючи на ті чи інші незручності, докладав максимум зусиль для перемоги, демонструючи цікаві і неочікувані результати. Їх підтримували бурхливими оплесками.
Коли свій виступ завершив останній спортсмен, приступили до нагородження. У легкій атлетиці серед візочників рівних не було чемпіонці України 2013 року В.Соколовій, на другому місці — І.Штефюк. У бочче перемогу святкував Я.Волощук, за ним на п’єдесталі пошани розташувалися Д.Габак та Ю.Домитрюк (вони, відповідно, посіли друге і третє місце). У городках найкраще виступив І.Звоздецький, друге місце — у М.Бойка, третє — М.Палагнюка.
У метанні кілець на найвищу сходинку піднялася Л.Попадюк, «срібло» виграв П.Тимчук, «бронзу» — М.Палагнюк. У баскетболі також не було рівних Л.Попадюк, яка здобула свою другу «золоту» нагороду, друге місце посів Д.Габак, а третє — О.Сороцький. У дартсі на найвищу сходинку піднявся О.Гаврилюк, призерами стали М.Бойко і О.Гіпіков. 
Грамоти, нагороди відповідного гатунку вручав перший заступник голови райдержадміністрації В.Молдован, який бажав і надалі займатися спортом і заявляти про себе на найпрестижніших змаганнях.  Кожен з учасників отримав і грошову нагороду, яка стала можливою завдяки приватному підприємцеві Б.Коліснику і директорові цегельного заводу «Граніт» Я.Василевичу.
Ведуча слово надала Н.Онофрей, яка подякувала учасникам за участь, вищезгаданим землякам, які профінансували  спартакіаду, приватному підприємцю О.Радиш, яка подбала про благодійний обід. У залі була мінеральна і солодка вода —  від міського голови Я.Цуркана і депутата райради М.Бойчука. 
З переможців сформують збірну району, яка виступатиме на аналогічній обласній спартакіаді, що відбудеться наприкінці серпня.
У перервах між виступами звучали пісенні композиції, які виконали О.Сливко, К.Пентелейчук і Н.Пазюк.
За змаганнями також спостерігала директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Л.Семенюк, депутат райради Р.Ільчук, голова ради ветеранів О.Скорейко (допомагала в організації спартакіади) та соціальні працівники.
Гімном України завершилася районна спартакіада серед людей з обмеженими можливостями. 

Л.БАЛАНЕЦЬКА, М.СЯБРОВ

Переглядів: 366 | Рейтинг: 0.0/0