Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Липень » 18 » РАК СПЕРШУ НЕ БОЛИТЬ
12:33
РАК СПЕРШУ НЕ БОЛИТЬ

Україна посіла друге місце в Європі за темпами поширення цієї страшної хвороби.

Щодня в Україні реєструється понад 500 нових випадків онкозахворювань та понад 200 помирають від раку. Щороку у районі виявляють у 140 людей, 70 — помирають від раку.

За останні десять років кількість хворих на рак виявляється на 15% більше за рахунок збільшення та покращення діагностики. Це запровадження ультразвукового комп’ютерного обстеження та сучасних методів лабораторної діагностики. Та, на жаль, 20% хворих виявляються в занедбаному стані, що значно в рази підвищує смертність від раку, тому що практично невиліковна IV стадія майже в 100% випадків.

Онкологи вважають, що рак — це хвороба, яка піддається лікуванню, головне діагностувати її вчасно. Ця недуга в першій і другій стадіях виліковується в 90-95% випадків. Однак понад 30% жителів району не обстежуються більше 3-5 років флюрографічно, жінки не проходять медогляд жіночим лікарем, що приводить до занедбаних випадків, які практично не можливо вилікувати. А пояснення людини, чого маю проходити медогляд, якщо мене нічого не болить — безглузде, адже біль з’являється в III-IV стадіях, що фактично вже запущені і лікування ускладнене, тривале, однак здаватися не треба. Слід пам'ятати, що кожна людина щорічно повинна проходити медогляд. Особливо це стосується жінок, які повинні оглядатися акушеркою, жіночим лікарем для своєчасного виявлення хвороби в ранніх стадіях.

Ф.БУРДЕНЮК, лікар-онколог, Заслужений лікар України

Переглядів: 388 | Рейтинг: 0.0/0