Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 18 » РАННІ ЗЕРНОВІ ВЖЕ ДАЛИ ПЕРШІ СХОДИ
18:13
РАННІ ЗЕРНОВІ ВЖЕ ДАЛИ ПЕРШІ СХОДИ

Як повідомив головний спеціаліст управління АПР райдержадміністрації Василь Землюк, у Заставнівському районі виділено 22,3 тисячі гектара землі для сівби всіх ярих культур. Підготовлено грунт під посів ранніх ярих — 12 тисяч гектарів. На сільськогосподарських площах району ще в березні посіяно 1,2 тисячі гектара ранніх зернових культур. Це стовідсоткове виконання плану. Відрадно, що вже отримали перші, як мовиться, дружні сходи.
Аграрії ТОВ «Хрещатик-Агро» вкинули в грунт насіння соняшнику ділянках 640 гектарів. ТОВ «Мрія Буковина» також займатиметься його вирощуванням. Наразі готують площу — 2,5 тисячі гектара для сівби цієї олійної культури. Сільськогосподарники подбали про майбутній урожай, піджививши у березні озимі зернові культури на площі 8,4 тисячі гектара і ріпаку — 2,5 тис.га. З настанням справжніх теплих днів розпочнуть сівбу сої — 7,2 тис.га. (найбільше — 1,9 тис.га — у «Хрещатику-Агро»).
Не відмовляються справжні газди і від качанистої. У районі буде посіяно 1000 гектарів кукурудзи, 650 з яких — знову ж у ТОВ «Хрещатик-Агро».
Що ж, залишається побажати хліборобам рясного дощику та теплого сонечка!

С.МАСЛОВСЬКА

Переглядів: 443 | Рейтинг: 0.0/0