Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 1 » РЯТУВАЛЬНИКИ НАВЧАЮТЬ ГРОМАДЯН ПРАВИЛ БЕЗПЕЧНОГО ВІДПОЧИНКУ НА ВОДІ
18:25
РЯТУВАЛЬНИКИ НАВЧАЮТЬ ГРОМАДЯН ПРАВИЛ БЕЗПЕЧНОГО ВІДПОЧИНКУ НА ВОДІ

Тільки з 19 по 21 липня в Чернівецькій області через необережне поводження на воді загинуло 5 людей, з них 3 дитини. Усі трагічні випадки сталися в місцях, які були не призначені для купання. Разом із людьми, які потонули, поруч відпочивали інші громадяни. Вони намагалися допомогти, однак зробити це їм не вдавалося. Це лише зайвий раз підкреслює, що відпочивати слід в тих місцях, де обладнані рятувальні пости. Рятувальники вчасно та професійно допоможуть людині, яка тоне, а при необхідності нададуть долікарську допомогу.
Тому, з метою роз’яснення громадянам правил безпечного відпочинку на воді та задля запобігання нещасним випадкам на водоймах, працівники Управління ДСНС України у Чернівецькій області проводять виїзні попереджувальні рейди у найбільш популярних серед населення стихійних місцях відпочинку на воді. Так, 22 липня такий захід проводився в Чернівцях на березі річки Прут, 21 липня на березі річки Дністер. Через спекотну погоду, яка вже тривалий час утримується в Чернівецькій області, і згідно із прогнозом, утримуватиметься й надалі, в будь-який час дня можна побачити як поблизу річки відпочивають люди. Під час рейду рятувальники провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з усіма відпочивальниками щодо важливості дотримання правил безпеки. Так, наприклад, краянам розповіли, що під час відпочинку на воді забороняється розпивати спиртні напої, адже людина в нетверезому стані не може чітко скоординувати власні дії, що може призвести до біди. Окремо фахівці Управління ДСНС звернулися до батьків, які відпочивали поблизу ріки разом з дітьми. Рятувальники наголосили на важливості постійного контролю за дітьми, оскільки дитяча поведінка є непередбачуваною. Разом з цим, рятувальники закликали всіх людей відпочивати лише у спеціально визначених для цього місцях. «Ніхто не застрахований від нещасних випадків, тож, якщо ви відпочиваєте у необладнаних для цього місцях, ви залишаєтеся один на один з небезпекою. Те, що поруч відпочивають інші люди, не дає повної гарантії захисту у разі небезпеки. Чим більше людей, тим важче помітити, що хтось потрапив у біду. А рятувальники безпосередньо стежать за такими випадками. Будьте обачні! Бережіть власне життя та здоров’я!» Для того, щоб відпочивальники краще запам’ятали слова рятувальників, їм вручали листівки з правилами безпеки. 
Така роз’яснювальна робота проводитиметься територією Чернівецькій області і триватиме надалі. Важливо, щоб громадяни усвідомили, що власна безпека — це, насамперед, справа самих людей. Лише спільними зусиллями рятувальників та громадян можна запобігти нещасним випадкам на воді.

Переглядів: 333 | Рейтинг: 0.0/0