Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Травень » 2 » САДИЛИ ДЕРЕВА
10:54
САДИЛИ ДЕРЕВА

Недільна школа «Ангел Охоронитель», що у с.Мосорівка, заснована з благословення митрополита Данила УПЦ КП і веде свідоме проукраїнське життя. Цієї весни учні вирішили продовжити давню традицію — посадили дерева. Діти суботнього дня прийшли до храму з лопатами, накопали саджанців липи, акації, вишні і ясеня (130 дерев) і посадили узбіччями дороги, при виїзді із села. Дехто з дітей назвав посадження — «Алея Небесної сотні», а на запитання священика, для чого ми садимо ці дерева — діти відповідали: «Для нас, зимою від заметів снігу, для чистого повітря, для людей, для нашого села і для України».
Я пишаюся цими молодими християнами і патріотами нашої заставнівської і української землі. І впевнений, що ці знання вони отримали від своїх батьків, педагогів Самушинської школи, і посіяне в них у Церкві духовне зерно дасть врожай у християнській любові, доброті, працелюбності і патріотичності на майбутні роки.
Наша українська земля і наш народ переживають важкі часи становлення нової проєвропейської держави, іншого вектора життя і мало хто задумується про стабільність і спокій завтра. А для цього найбільше потрібне глибоке вивчення української мови, історії України (проукраїнських авторів), відновлення народної творчості, фольклору, церковних недільних шкіл, садіння дерев, заняття спортом і інше, а це є, на мою думку, головніше, ніж вчити дітей чи людей тимчасовому (дешевий хліб і ковбаса) або виживати сьогодні (шляхом неправди і брехні).

Ієрей Н.Гагалюк, настоятель храму с.Мосорівка

Переглядів: 398 | Рейтинг: 0.0/0