Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 4 » СЕПАРАТИЗМ — ЦЕ ЗЛОЧИН
16:09
СЕПАРАТИЗМ — ЦЕ ЗЛОЧИН

Останнім часом у державі почастішали сепаратистські та інші прояви, які загрожують територіальній цілісності України та грубо порушують конституційні права громадян.
Територіальна недоторканність України є невід’ємною складовою її самостійності та незалежності. Частина 3 статті 2 Конституції України проголошує, що територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною.
Стаття 109 Кримінального кодексу України встановлює кримінальну відповідальність за дії, вчинені задля насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, публічні заклики до таких дій тощо. За що передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.
Стаття 110 Кодексу передбачає відповідальність за умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, у тому числі, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або за попередньою змовою групою осіб та ін. За що передбачено притягнення винної особи до кримінальної відповідальності у виді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.
Ситуація залишається напруженою і через підбурювання деякими народними депутатами України у своїх виступах до протиправних дій, що призводить до грубого порушення законів України, дестабілізації, захоплення будівель державних і правоохоронних органів, розкрадання зброї тощо.
Прокуратура району попереджає про сувору відповідальність за сепаратистські прояви.

А.НИКИФОРУК, прокурор Заставнівського району

Переглядів: 427 | Рейтинг: 0.0/0