Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 15 » СЕЗОН ПОЛЮВАННЯ
13:36
СЕЗОН ПОЛЮВАННЯ

Українське товариство мисливців і рибалок Заставнівської організації УТМР прийняло  наказ за №4 від 22 червня 2015 року, підписаний головою вище­згаданого товариства М.Семенюком, згідно з яким полювання на норця великого, качок (крім гоголя, черні біло­окої, савки, огара, галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої нерозня, креха середнього, каменярки, казарок білощокої та червоноволої), лиску, куликів (крім кулика-сороки, ходулочника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвоста, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйка морського, малого, великодзьобого, галстучника, пісочників, плавунців, баранця великого), гусок: сіру, білолобу велику, гуменника — з 18 години 8 серпня до 13 грудня 2015 року включно.
На голубів (крім голуба-синяка) — з 18-ї години 8 серпня до 18 жовтня 2015 року включно.
На куріпку сіру — з 15 листопада до 27 грудня 2015 року включно.
На пернату дичину, вирощену на фермах і випущену в мисливські угіддя «під постріл» за відстрільними картками окремого зразка, виданими користувачем мисливських угідь — з 18-ї години 8 серпня до 13 грудня 2015 року включно.
Індивідуального полювання на копитних тварин (з урахуванням селекційного відбору):
На самця козулі — з 1 серпня до 31 грудня 2015 року включно.
На самця кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування, — з 1 серпня до 31 грудня 2015 року включно.
На самок козулі, кабана та їх молодняк, здатний до самостійного існування, — з 1 вересня до 31 грудня 2015 року включно.
Колективного та облавного полювання на диких парнокопитних тварин — з 17 жовтня до 30 грудня 2015 року включно.
На зайця-русака — з 15 листопада 2015 року до 10 січня 2016 року включно.
Індивідуального полювання на борсука — з 1 жовтня до 30 листопада 2015 року включно.
На лисицю — з 16 січня 2016 року до 28 лютого 2016 року включно.
Індивідуального полювання на куницю лісову — з 1 листопада 2015 року до 28 лютого 2016 року включно.
 Днями полювання є:
На парнокопитних звірів, борсука та куницю лісову при проведенні індивідуального полювання, пернату дичину, вирощену на фермах і випущену в мисливські угіддя «під постріл», — усі дні тижня.
На парнокопитних звірів при проведенні колективного та облавного полювання та голуба — середа, субота та неділя.
На пернату дичину (крім голуба та куріпки) — субота та неділя, але з 14 листопада 2015 року в суботу проводиться полювання на пернату дичину на території усіх мисливських угідь (ставки) району, а в неділю — тільки за межами відтворювальних ділянок на зайця-русака.
На зайця-русака, куницю кам’яну та куріпку — тільки неділя.
Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем — один заєць, відстрілу куниці кам’яної — одна куниця, норма відстрілу лисиці — не лімітована.
Норма добування пернатої дичини одним мисливцем за день полювання не повинна перевищувати: гусей — 3, куликів —10, качок — 5, лисок — 6, вальдшнепів — 3, перепілок — 15, куріпок сірих — 3, норців великих — 2, голубів — 10.
Полювання на зайця-русака, куницю кам’яну, лисицю, сіру куріпку та пернату дичину проводити за відстрільними картками, що видаються користувачем мисливських угідь — Заставнівською райорганізацією УТМР (через ЗМРП «Діброва»), у межах установленої пропускної спроможності мисливських угідь.
Полювання на зазначених тварин у лісових масивах площею понад 10  гектарів заборонено.
Як виняток, дозволити полювання у лісових масивах на лисицю за дозволами, що видаються Чернівецьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства під керівництвом розпорядника полювання, призначеного наказом Заставнівської районної організації УТМР.
Індивідуальне полювання на парнокопитних тварин, борсука та куницю лісову проводити при умові одна ліцензія — один мисливець під керівництвом розпорядника полювання, призначеного наказом Заставнівської районної організації УТМР.
Умови організації та здійснення полювання для іноземних мисливців, дні полювання, норми добування тварин, розмір плати за надані послуги й добуту продукцію, визначаються відповідними договорами, що укладаються між іноземцями або юридичними особами, які організовують для іноземних мисливців полювання, та користувачем мисливських угідь.
Добування лисиці здійснювати за наявності у мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування мисливських тварин, а у не мисливський сезон або в заборонених для полювання місцях (відтворювальні ділянки) здійснювати мисливцями під керівництвом розпорядника полювання, призначеного наказом Заставнівської районної організації УТМР за спеціальними дозволами, які видаються облуправлінням лісового та мисливського господарства за умови сплати ними членських внесків у поточному році.
До початку проведення полювання на пернату дичину та хутрового звіра мисливці записують власноруч дату та місце здійснення полювання у контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання терміном дії до 30 квітня 2016 року, а після його проведення — відмітку про результат полювання (добута чи не добута тварина).
Сезон полювання починати за погодженням з головним державним інспектором ветеринарної медицини району.
На полювання за ліцензіями допускати мисливців при наявності посвідчення мисливця, контрольної картки обліку добутої дичини і порушень правил полювання терміном дії до 30 квітня 2016 року з відміткою про сплату державного мита, в яку записувати дату і місце здійснення полювання до початку його проведення, а після проведення — результат полювання (добута чи недобута тварина), членського квитка УТМР з відміткою про сплату членських внесків у поточному році.
До початку проведення полювання проводити інструктаж із техніки безпеки поводження зі зброєю при проведенні полювання з обов’язковою реєстрацією в «Журналі інструктажу із техніки безпеки поводження зі зброєю при проведенні полювання».
До реалізації продукції полювання забезпечити проведення ветеринарно-санітарної експертизи туш, добутих на полюванні диких парнокопитних тварин. Дотримуватись порядку обліку, видачі і повернення ліцензій.
Спільно з природоохоронними та правоохоронними органами із залученням членів товариства проводити належну охорону державного мисливського фонду, здійснюючи постійні перевірки на предмет дотримання мисливцями правил полювання і техніки безпеки та проведення інструктажу. Розпорядник полювання залишає у себе посвідчення мисливця та контрольну картку обліку добутої дичини і порушень правил полювання особи, на яку заповнена ліцензія. Після закінчення полювання згадані документи повертаються мисливцю після сплати ним повної вартості послуг, продукції полювання та трофеїв з відміткою про результат полювання у контрольній картці.
Звіт про відстріл парнокопитних за встановленою формою надати в Чернівецьке обласне управління лісового та мисливського господарства до 12 .01.2016 року. 

Переглядів: 538 | Рейтинг: 0.0/0