Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 1 » ЩОДО ЛІЦЕНЗУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ПРОДАЖУ ПИВА
18:20
ЩОДО ЛІЦЕНЗУВАННЯ ДІЯЛЬНОСТІ З ПРОДАЖУ ПИВА

ДПІ у Кіцманському районі звертає увагу, що з 1 липня 2015 року діє законодавчо визначена норма щодо віднесення пива до алкогольних напоїв. 
Відповідно до статті 15 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» роздрібна торгівля алкогольними напоями (крім столових вин) може здійснюватися суб'єктами господарювання всіх форм власності, у тому числі їх виробниками, за наявності у них ліцензій. При цьому у додатку до ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями суб'єктом господарювання вказуються, зокрема, перелік електронних контрольно-касових апаратів та інформація про них: модель, модифікація, заводський номер, виробник, дата виготовлення. 
З 1 липня 2015 року ліцензуванню підлягає діяльність з виробництва, імпорту, експорту, оптової та/чи роздрібної торгівлі пивом на загальних підставах, передбачених для алкогольних напоїв. 
Чинним законодавством не передбачено отримання окремої ліцензії на виробництво, імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю пивом у разі наявності у суб'єкта   господарювання   ліцензії   на   виробництво,   імпорт, експорт, оптову або роздрібну торгівлю алкогольними напоями. 
З метою забезпечення належного контролю за обігом алкогольних напоїв, недопущення реалізації фальсифікованої продукції та враховуючи зміни, внесені до Закону № 481, які набирають чинності з 01.07.2015 року, щодо пива, реалізація якого дозволена у місцях торгівлі без обмеження торгівельної площі, пропонується на лицьовій стороні бланка ліцензії зазначати додатково вид алкогольної продукції у дужках — слово «пиво». 
У разі встановлення факту торгівлі алкогольними напоями суб'єкти господарювання, які отримали такі ліцензії, несуть відповідальність, згідно зі статті 17 Закону №481 у вигляді штрафу у розмірі 6800 гривень за порушення вимог статті 15-3 цього Закону, якою встановлена заборона продажу алкогольних, слабоалкогольних напоїв та столових вин у невизначених для цього місцях торгівлі. 
Визначення терміна «місце торгівлі» наведено у статті 1 Закону №481, відповідно до якої місце реалізації алкогольних напоїв повинно бути торговельною площею не менше 20 квадратних метрів. 
Згідно зі статтею 15 Закону №481 плата за ліцензію на роздрібну торгівлю алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту), становить 8000 гривень на кожний окремий, зазначений в ліцензії електронний контрольно-касовий апарат (книгу обліку розрахункових операцій), що знаходиться у місці торгівлі, а на території сіл і селищ, за винятком тих, що знаходяться у межах території міст, — 500 гривень.

Переглядів: 433 | Рейтинг: 0.0/0