Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 8 » СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ:
12:04
СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ІНФОРМУЄ:

Для підтримання конкурентоспроможності на ринку праці громадян, яким більше 45 років, передбачена можливість отримання ваучера на навчання.
Отримавши ваучер, Ви зможете перекваліфікуватись чи підвищити свій кваліфікаційний рівень. Вартість ваучера не може перевищувати десятикратний розмір визначеного законом прожиткового мінімуму для працездатних осіб на момент прийняття рішення про видачу ваучера. Оплата ваучерів здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. Якщо вартість навчання перевищує вартість ваучера, особа або роботодавець може оплатити різницю.
Право на це мають особи, які не досягли пенсійного віку, згідно зі ст.26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», за умови наявності у них страхового стажу не менше 15 років.
Навчання можуть здійснювати професійно-технічні та вищі навчальні заклади, підприємства, установи та організації, які мають відповідні ліцензії.
У рамках професійно-технічної освіти: громадяни віком понад 45 років, мають страховий стаж не менше 15 років і освітньо-кваліфікаційний рівень "кваліфікований робітник" та отримали Диплом кваліфікованого робітника або Свідоцтво про присвоєння робітничої кваліфікації державного зразка мають можливість: пройти перепідготовку з однієї професії на іншу; підвищення кваліфікації з розряду на розряд або з категорії на категорію в межах однієї професії; здобуття освіти на базі вже здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня, тобто піти на підготовку молодшого спеціаліста. У такому випадку відбудеться підвищення рівня освіти: з кваліфікованого робітника на молодшого спеціаліста.
У рамках вищої освіти: перепідготовка молодшого спеціаліста на молодшого спеціаліста, з однієї спеціальності на іншу; перепідготовка спеціаліста на спеціаліста, з однієї спеціальності на іншу; здобуття освіти на базі вже здобутого освітньо-кваліфікаційного рівня "бакалавра", тобто піти на підготовку спеціаліста. Це продовження вищої освіти — підготовка спеціаліста на базі бакалавра; підвищення кваліфікації.
Детальну інформацію щодо видачі ваучерів та переліку професій, спеціальностей та напрямів підвищення кваліфікації можна отримати в Заставнівському районному центрі зайнятості за адресою: м.Заставна, вул.Незалежності, 100, кабінет №1. Телефон: 2-24-08.

Переглядів: 397 | Рейтинг: 0.0/0