Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 24 » Т.Г.Шевченко — пророк вільної України
12:09
Т.Г.Шевченко — пророк вільної України

У будинку культури зібралася небайдужа громадськість села Юрківці, щоб відзначити 201-у річницю Великого Кобзаря. У фойє оформлені виставки: «Пам’ять про Героїв Небесної Сотні» та «Великий син українського народу Т.Г.Шевченко». На свято запросили сільського голову М.Сме­речанську та військовослужбовця О.Сінька, який проходив службу в зоні АТО (перебуває у відпустці). На фоні пісні «Думи, мої думи...» ведучі: директор Будинку народної творчості М.Ємчук та завідувач бібліотекою М.Молодик розпочали свято:

Щовесни, коли тануть сніги,
І на рясті просягає веселка.
Повні сил і живої ваги
Ми вшановуєм пам’ять Шевченка.

До присутніх звертається сільський голова М.Смеречанська, яка розказала про життєвий і творчий шлях Т.Шевченка, любов до Бога, до Матері, до України. Також згадали безцінні подвиги Небесної Сотні, вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. Дівчата запалюють свічки на фоні пісні «Свіча».

Горить свіча і жалібно палає,
Горить пломінням жовтим та сумним,
Горить за тих, кого уже немає,
За тих, хто вічно залишається живим!

Хай світло цієї свічки буде даниною тим, хто навічно пішов від нас, хто заради торжества, справедливості жертвував собою. Вони повинні жити в нашій пам’яті. Х.Стефанюк виконала пісню «Дай, Боже, сили нашим солдатам», а вокальна група — «Їхав козак на війноньку», «За все я дякую тобі».
У ці складні для України часи, як ніколи актуальними є пророчі вірші Т.Г.Шевченка. Кожне слово б’є по серцю, зворушує душу, відображає діяльність. З великим хвилюванням та розумінням декламували твори учні: Н.Гапей-Григорович, Х.Воронюк, Н.Гапей, Т.Віщук, С.Олексюк, І.Козилян. Не обминув у своїх творах долю жінки Т.Г.Шевченко. Далі юрківчани побачили літературно-музичну композицію «Тополя» у виконанні Д.Гнатюк, О.Войчук, В.Скакун (учасники фольклорного колективу «Родина»). Хоч на вулиці було тепліше, ніж у клубній установі, але глядачі не поспішали розходитися, обмінювалися думками, враженнями від побаченого та почутого! Завершилося свято піснею «Не сумуй, моя Вкраїно», яку виконали учасники художньої самодіяльності села.

Жителі села Юрківці

Переглядів: 494 | Рейтинг: 0.0/0