Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Квітень » 4 » ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ
18:52
ТИЖДЕНЬ ДИТЯЧОГО ЧИТАННЯ

Щорічно Всеукраїнський тиждень дитячого читання стартує в березні. Славні традиції проведення сягають ще в суворі роки війни. У Незалежній Україні свято відновили в 1993 році.
Дитяча книга — це беззвучний, незамінний наставник поколінь, предмет історії, культури. Все найважливіше в людині закладається ще в дитинстві. Дитяча книга — це іграшка, яка має навчити, захоплювати, зацікавлювати. І навіть у час швидкого розвитку комп’ютерних технологій, ніщо не може замінити дітям спілкування з книгою. Свято книги, проведене в Кострижівській сільській бібліотеці для учнів 1 класу, знайомить маленьких гостей з Тижнем дитячого читання. Скільки приємних сюрпризів, несподіванок, подарунків підготували учасники дитячого клубу, створеного при бібліотеці, для першачків. Діти, потрапили з допомогою ведучих (Д.Лобач та І.Рудейчук), в чарівний світ казки, зустрілися з улюбленими казковими героями: «Чарівницею» (А.Маліца), «Королевою» (А.Годованець), «Незнайком» (А.Ваврик), «Гномиком» (А.Медвідь), «Бабою Ягою» (С.Косован). Першокласники відгадували загадки, за уривками пізнавали казки та улюблених казкових героїв. Проводили
рухливі ігри, предметні вікторини. На свято завітали герої «Книга» (А.Остапович) та «Журнал» (Р.Годованець), які розповідали діткам про почуття поваги і шанобливого ставлення до книг, журналів, про їх користь, про бережливе поводження. Герої відкрили дітям нові імена письменників, поетів, які пишуть для дітей. Всі ознайомилися з цікавими, змістовними, новими дитячими журналами. Нова дитяча книга змінила свій зовнішній вигляд, стала більш яскравішою, якіснішою, цікавішою. З’явилися нові жанри: фентезі, фантастичні казки, але функції, завдання книги не змінилися, як і раніше, книга має виховувати, навчати, сприяти творчому змістовному відпочинку.
Свято закінчилося врученням першокласникам пам’яток читання. Але дружба з книгою продовжується тому, що їх порівнюють з ріками, які напувають людей мудрістю. Саме дитяча книга несе розумне, добре, вічне для найменших, які в майбутньому стануть великими вченими, мудрими керівниками і просто добрими, чуйними, чесними людьми.

Л.БАЙДЮК, Л.КАЛИНЮК,
смт.Кострижівка

Переглядів: 434 | Рейтинг: 0.0/0