Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 28 » ВЕСНЯНІ ФІТОСАНІТАРНІ ЗАХОДИ
17:57
ВЕСНЯНІ ФІТОСАНІТАРНІ ЗАХОДИ

Важливим завданням, за даними контрольних обстежень садів, придорожніх лісосмуг спеціалістами Державної фітосанітарної інспекції Чернівецької області є передбачення і попередження масового розповсюдження, розвиток карантинних, некарантинних шкідливих організмів. Один із них — американський білий метелик, який зимує у стадії лялечки на штамбах дерев, у тріщинах кори, опалому листі, грунті, смітниках, якого можна побачити з травня на яблуні, горіхах, кленових заростях у придорожніх лісосмугах.
Весняні роботи із захисту рослин від шкідників і хвороб надзвичайно важливі, вони визначають фітосанітарний стан, здоровий та естетичний вигляд рослин. Саме навесні необхідний комплекс фітосанітарних, агротехнічних та профілактичних заходів у садах та придорожній лісосмузі. Це — знищення повалених дерев, вирізання уражених сухих гілок, а також тих, які сильно загущують крону, зарослей, видалення з дерев засохлих плодів, відмерлої кори, опалого листя, решток деревини через спалювання. Підбілювання дерев, наведення порядку біля своєї оселі та прилеглих територій (узбіччя доріг). За таких заходів значна частина шкідників знищується.
Здавна зустрічали весну з особливим настроєм, бо людина була надзвичайно чутливою до всього живого, що пробуджувалося з весною до нового життя.

Володимир БОДНАРЮК, фітосанітарний інспектор

Переглядів: 514 | Рейтинг: 0.0/0