Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Серпень » 22 » ВИД ПОКАРАННЯ — ВИПРАВНІ РОБОТИ
20:42
ВИД ПОКАРАННЯ — ВИПРАВНІ РОБОТИ

Одним із видів покарання, яке передбачене Кримінальним кодексом України, є виправні роботи, що є основною мірою покарання, яке характеризується тим, що особа примусово залучається до роботи на вказаний строк, з відрахуванням у дохід держави, визначеного судом відсотка її заробітку. 
Покарання у виді виправних робіт встановлюється на строк від шести місяців до двох років і відбувається за місцем роботи засудженого. Із суми заробітку засудженого до виправних робіт провадиться відрахування в дохід держави у розмірі, встановленому вироком суду, в межах від десяти до двадцяти відсотків. 
Виправні роботи не застосовуються до вагітних жінок, які перебувають у відпустці із догляду за дитиною, до непраце­здатних, до осіб, що не досягли шістнадцяти років та тих, що досягли пенсійного віку, а також до військовослужбовців, працівників правоохоронних органів, нотаріусів, прокурорів, адвокатів, державних службовців, посадових осіб органів місцевого самоврядування. 
Контроль за виконанням покарання у виді виправних робіт покладається на кримінально-виконавчу інспекцію, а проведення індивідуально-профілактичної роботи за місцем проживання засудженого — на органи внутрішніх справ.
Можливість працевлаштування таких осіб після звільнення з місць позбавлення волі на тому чи іншому підприємстві ретельно перевіряється кримінально-виконавчою інспекцією, щоб після звільнення з місць позбавлення волі засуджений міг гарантовано працевлаштуватись та отримати заробітну плату не менше мінімальної заробітної плати, встановленої законодавством України. Мета покарання у виді виправних робіт — виправлення та ресоціалізація засудженого без ізоляції його від суспільства. Основними засобами виправлення і виховання осіб, засуджених до виправних робіт, є суспільно корисна праця, соціально-виховна робота, дотримання порядку і умов відбування покарання, громадський вплив та контроль за їх поведінкою. Недотримання порядку та умов відбування покарання засудженими до виправних робіт тягне за собою кримінальну відповідальність за ч. 2 ст. 389 Кримінального кодексу України. Стосовно осіб, які зразковою поведінкою та сумлінним ставленням до праці довели своє виправлення, кримінально-виконавча інспекція може застосувати такі заходи заохочень: зарахування часу щорічної відпустки у строк відбуття покарання, подання до суду матеріалів на засудженого щодо умовно-дострокового звільнення або заміни не відбутої частини покарання штрафом.  Метою виховної роботи з засудженими до виправних робіт є формування правослухняної поведінки, запобігання вчиненню нових злочинів. Тому цей вид покарання найбільш ефективно сприяє виправленню засудженого та повернення його до нормального суспільного життя. 

О.ШКОРОПАДА, старший інспектор Заставнівського РП КВІ ВДПтСУ
в Чернівецькій області,  старший лейтенант внутрішньої служби

Переглядів: 338 | Рейтинг: 0.0/0